В Україні виросли ціни на популярний овоч

Ціни збільшилися на кілька гривень в порівнянні з минулим роком

У лютому поточного року доросла вартість такого популярного овочу як картопля. Ціни побили рекорди, перевищивши навіть торішню високу вартість продукту. Про це пише AgroTimes.

Так, за інформацією джерела, на сьогодні на гуртових ринках картопля обійдеться в 8-10 грн/кг. Варто відзначити, що минулого року ціна на овоч в лютому становила 7,50 грн / кг. Найнижчі ціни на картоплю зараз залишилися на наймасштабнішому в Західному регіоні гуртовому ринку сільськогосподарської продукції. Там можна знайти овоч за ціною 8-9 грн/кг.

В українських супермаркетах на початку лютого поточного року ціни дорослих до 12,21 грн/кг. Вже до сьогоднішнього дня знизилися до 11,70 грн. Але все ж це набагато вище, ніж минулого року. Однак рекордна в історії України вартість на картоплю була у 2019 році. Тоді в супермаркетах овоч коштував 13-25 грн/кг, а на гуртових ринках - 8-10 грн/кг.

Аналітик київського ринку "Столичний" Іван Григорович прокоментував ситуацію зі зростанням цін на продукт і розповів про причини. За словами Івана, зараз дуже маленький обсяг імпорту. На сьогодні в країні вистачає вітчизняної продукції. Великим оптом картоплю продають по 8.50 грн / кг.

До слова, в цьому році в Україні дорожчає не тільки картопля, а ще й хліб, яйця, морква, цукор, соняшникова олія, алкогольна продукція, а разом з нею і тютюнові вироби. А одяг і взуття навпаки - подешевшали.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що експерт пояснив, чому в Україні ростуть ціни на продукти, а також про те, що найпопулярніші українські АЗС змінили вартість бензину і дизельного палива.