Головна Новини Бізнес економіка В Україні введуть нові штрафи: за що каратимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні введуть нові штрафи: за що каратимуть

У Міністерстві захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України розробили новий законопроект

23 грудня 2020, 20:27
Поділіться публікацією:

У Міністерстві захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України створили законопроект, згідно з яким значно зростуть штрафи за екологічні порушення.

В Україні введуть нові штрафи: за що каратимуть

В Україні введуть нові штрафи. Фото: unsplash

Проект змін до Кодексу України про адміністративні порушення (КУпАП) планується внести до Верховної Ради якомога швидше. Таку заяву зробив Роман Абрамовський, міністр екології.

Спеціаліст пояснив, що найближчим часом планується збільшення штрафів за порушення екологічних питань. Він додав, що в деяких випадках штрафи зростуть в десятки разів.

Йдеться про браконьєрство і злочини посадових осіб щодо забруднення атмосферного повітря, води, управління відходами.

Таке рішення було прийнято з тієї причини, що штрафи не змінювалися в Україні 1997 року. А ті, що є на даний момент, настільки незначні, що вони втрачають свою ефективність. Адже навряд чи можна зупинити порушників і браконьєрів, якщо штрафи становлять 17 і 32 гривні, впевнений Абрамовський.

Цей законопроект розглядається в правовому комітеті Ради, вже проводиться голосування.

"Ми дали концепцію, обгрунтування своєї позиції, тепер погоджуємо, за якими напрямками і наскільки будуть підвищені штрафи. Дуже розраховую, що в першому кварталі наступного року цей законопроект буде прийнятий як закон", — резюмував міністр екології.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, Кабмін пропонує ввести штрафи до 8500 тисяч гривень за порушення самоізоляції під час карантину. Незадовго до повного локдауну, який в Україні збираються вводити вже з 8 по 24 січня наступного року, в Кабінеті Міністрів запропонували трохи посилити покарання невиконання належних норм в цей період. Тобто, штрафувати недобросовісних громадян, які мають намір порушувати режим обов'язкової самоізоляції в карантин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини