Головна Новини Бізнес економіка В Україні з'явилося багато боржників: за що людям найважче платити
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з'явилося багато боржників: за що людям найважче платити

З початку 2021 року в Єдиному реєстрі боржників України з'явилося понад 700 тисяч нових боржників

19 липня 2021, 16:02
Поділіться публікацією:

За шість місяців громадяни України заборгували вже 5,85 млн грн. На початку року ця сума становила 5,1 млн грн, тобто за півроку кількість боржників в країні зросла на 15%. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на відкриті дані платформи OpenDataBot.

В Україні з'явилося багато боржників: за що людям найважче платити

В Україні зросла кількість боржників (фото з відкритих джерел)

У повідомленні зазначено, що в реєстрі боржників з'явилося 700 тисяч нових прізвищ.

"За перші 6 місяців 2021 у Єдиному реєстрі боржників України з'явилося понад 700 тисяч нових заборгованостей", — повідомляється на платформі.

В Україні з'явилося багато боржників: за що людям найважче платити - фото 2

Експерти уважно проаналізували дані й дійшли висновку, що дуже швидко зростає кількість боржників у певних категоріях. Зокрема, на 20,4% за пів року стало більше боргів по кредитах фізичних осіб, також перед різними компаніями й організаціями. 244 тисячі прізвищ поповнили цю категорію у реєстрі.

На 21,2% стало більше боржників з оплати комунальних послуг. З шести місяців поточного року їх стало на 74 тисячі більше. 158 тисяч нових боргів з'явилося у справах про адміністративні правопорушення, а це -19,6%.

Але найбільше нових заборгованостей за кількісним показником у таких категоріях: стягнення боргів на користь держави — 1,5 млн грн (25,8%), погашення заборгованості перед компаніями, організаціями та банками — 1,44 млн грн (24,6%), а ще — борги за штрафи при порушенні ПДР — 1,24 млн грн (21,2%).

В Україні з'явилося багато боржників: за що людям найважче платити - фото 3

Відомо, що відповідно до чинного законодавства України особи, які потрапили до Єдиного реєстру боржників, можуть отримати низку обмежень, зокрема, заборону виїжджати з країни, блокування банківських рахунків і подальшу заборону відкривати в банківських установах нові рахунки. Також боржнику буде заборонено купувати та продавати авто й об'єкти нерухомості. Погашення заборгованості може відбутися з усіх офіційних доходів.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, як борги облгазів впливають на пенсії та субсидії в Україні



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сташинский

19 липня 2021, 15:12

Присосалась руина как пиявка к украинцам и тянет последнее. На бессмысленную войну, на строительное воровство, на шикарную жизнь чиновникам, на все это зарабатывает маленький нищий украинец.


Новини