Головна Новини Бізнес економіка В Україні за сприяння Росії внесли в чорний список відому групу компаній
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні за сприяння Росії внесли в чорний список відому групу компаній

Внесення до цього списку не передбачає жодних обмежень, мета - репутаційний тиск

17 серпня 2023, 23:41
Поділіться публікацією:

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку "міжнародних спонсорів війни" китайську групу компаній Alibaba Group, яка зокрема володіє платформою онлайн-комерції AliExpress. Про це повідомляють "Коментарі".

В Україні за сприяння Росії внесли в чорний список відому групу компаній

НАЗК проти "Алібаби"

Як пояснили в агентстві, підставою для внесення стало те, що, ця група компаній з КНР не припиняє працювати в РФ, передає DW. Alibaba володіє низкою компаній, а на території Росії найбільшого поширення набула платформа онлайн-комерції AliExpress, якою керує дочірня російська компанія з групи Alibaba "Алибаба.КОМ (РУ)".

"Станом на 2023 рік компанія продовжує ведення справ у Росії, надаючи міжнародний майданчик для продажів закордонних товарів. Прибуток ТОВ "Алибаба.КОМ (РУ)" за 2022 рік склав 16,3 мільярда рублів (близько 160 мільйонів доларів)", — зазначають у НАЗК. 

Крім того, Alibaba надає свої платформи для продажу товарів з вивезеної з окупованих територій України міді, пояснюють в НАЗК. В агенстві посилаються на квітневу новину агенції Reuters, в якій повідомлялося, що китайська компанія Quzhou Nova закупала щонайменше 3220 тонн мідного сплаву на загальну суму 7,4 мільйона доларів у тимчасово окупованого Дебальцевського заводу металургійного машинобудування в період з 8 жовтня 2022 року по 24 березня 2023 року. З вивезеної з окупованих територій міді компанія виробляє товари, які продає на платформах Alibaba, вказує НАЗК.

Наразі у списку міжнародних спонсорів війни перебувають 33 компанії. Найбільше — з Китаю. 

Alibaba Group — китайська публічна компанія, що працює в сфері інтернет-комерції, власник веб-порталів Taobao.com, Tmall, Alibaba.com, AliExpress та інших. Основними видами діяльності є торгові операції між компаніями за схемою B2B та роздрібна онлайн-торгівля; вона також володіє однією з найбільших у світі інфраструктур для хмарних обчислень, має активи у сфері ЗМІ та індустрії розваг. Компанія діє насамперед у Китайській Народній Республіці. Штаб-квартира розташована у Ханчжоу.

Тим часом, Лукашенко спрогнозував, хто стане наступним президентом України.

Туреччина зробила критичне попередження для Росії.

А Ліза Едельштейн розповіла про мізерний гонорар, який вона отримала за серіал. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини