Головна Новини Бізнес економіка В Україні заборгованість за комуналку різко зросла: скільки заборгували споживачі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні заборгованість за комуналку різко зросла: скільки заборгували споживачі

Українці заборгували за комунальні послуги 72,6 млрд гривень

11 січня 2022, 21:20
Поділіться публікацією:

Від початку дії опалювального сезону борги українців щодо сплати житлово-комунальних послуг знову почали збільшуватись. Вже на кінець листопада  заборгованість населення склала чималу суму -72,6 млрд гривень, зрісши за один місяць на 7,0 млрд гривень. Про це інформують представники  державної служби статистики нашої країни.

В Україні заборгованість за комуналку різко зросла: скільки заборгували споживачі

Українці заборгували за комуналку величезну суму (фото з відкритих джерел)

При цьому, за оприлюдненою  інформацією українського статистичного відомства, виключно на 30 листопада заборгованість наших земляків за надані послуги з постачання та розподілу голубого палива становить 29,2 млрд гривень. Борги за використану теплову енергію та гарячу воду сягають 23,3 млрд гривень.

Також  Держстат інформує, що загальна заборгованість з отриманої послуги централізованого водопостачання та водовідведення  становить 6,4 млрд гривень. За управління багатоквартирними будинками краяни мають сплатити суму в розмірі  5,6 млрд гривень. Заборгованість за послугу з постачання та розподіл електроенергії вартує на обумовлений час українцям 6,9 млрд гривень.

Найменшою є заборгованість з комунальної послуги щодо поводження з побутовими відходами. Її загальна сума 1,3 млрд гривень.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що стало відомо, на скільки подорожчала "комуналка" за рікГрафіки подорожчання комунальних послуг опублікував Держстат. Рівно за рік комунальні послуги подорожчали на 57 відсотків. За жовтень 2020 року жителям України в цілому прийшли рахунки на погашення заборгованості за комунальні послуги на суму 11 млрд грн. У жовтні поточного року українці сплатили за користування "комуналкою" на суму понад 9 млрд грн (близько 82%) з нарахованих сум

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини