Головна Новини Бізнес економіка В Україні залишилося лише два мільярдери
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні залишилося лише два мільярдери

Рінат Ахметов та Віктор Пінчук

9 листопада 2023, 23:23
Поділіться публікацією:

В Україні залишилося лише два мільярдери: Рінат Ахметов та Віктор Пінчук. Такі дані, як повідомляють "Коментарі", оприлюднило видання NV, яке оцінює стан найбагатших українців за допомогою експертів ІТ-компанії YouControl.

В Україні залишилося лише два мільярдери

Рейтинг українських заможників

На першому місці рейтингу – Рінат Ахметов зі статками $6,59 млрд. На другому — Віктор Пінчук зі статком у $1,72 млрд. На третьому — Петро та Олексій Порошенко з $954 млн.

За оцінками експертів видання, кожен із згаданих українців втратив, порівняно з 2021 роком, 43%, 34% та 37% свого статку відповідно.

При цьому у згаданому рейтингу є мультимільйонери, які порівняно з довоєнним 2021 роком наростили свої капітали. До них NV внесло Максима Литвина та Олексія Шевченка, які є співвласниками Grammarly — онлайн-платформи на основі штучного інтелекту для допомоги у спілкуванні англійською мовою. Динаміку зростання вартості їхнього активу експерти оцінюють у 124%, в абсолютних цифрах їм належить по 865 млн. доларів.

Крім того, 10% зростання продемонструвала агрокомпанія Kernel Андрія Веревського, якому, як вважають експерти NV, належить 567 млн доларів. Kernel – найбільший виробник соняшникової олії в Україні. Він працює під брендами "Щедрий Дар", "Стожар" та "Чумак Золото", експортує олію та зерно по всьому світу, забезпечує зберігання зерна та насіння. Згідно відкритих данних, компанія виробляє 8% соняшникової олії у світі, її продукція постачається у шістдесят країн світу.

Тим часом, картина Пікассо побила новий ціновий рекорд. Картина стала найціннішою цього року.

Ізраїль запроваджує "гуманітарні паузи" в секторі Газа. Через небажання Єгипту приймати палестинських біженців жителі сектору Газа опинилися в пастці, не маючи можливості залишити анклав, що обстрілюється.

А "Реал" продовжив контракт із одним із лідерів команди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини