Головна Новини Бізнес економіка В Україні зміняться ціни на основні види м'яса та овочі з "борщового" набору
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зміняться ціни на основні види м'яса та овочі з "борщового" набору

На цінову політику влпинула купівельна спроможність громадян та тарифи

29 січня 2022, 10:50
Поділіться публікацією:

За прогнозами вчених Інституту аграрної економіки в Україні очікується подорожчання м'ясо птиці, свинини та яловичини. Як повідомляє enovosty.com, вже у першому півріччі цього року збережеться тенденція зростання цін на 15-20% (як мінімум).

В Україні зміняться ціни на основні види м'яса та овочі з "борщового" набору

Ціни на м'ясо - фото із відкритих джерел

Річ у тім,  що обмежена купівельна спроможність громадян посилила напруженість конкуренції між свининою та курятиною. Наразі перевага за останньою, 

Також, експерти зазначають, що в Україні найменше змінилися споживчі ціни на свинину. Так, на початок січня 2022-го вартість у порівнянні з січнем 2020 року підвищилася на 6,8% – до 123,75 грн/кг.

Водночас споживча ціна на сало зросла на 19,8% у порівнянні з 2020 роком. Вона становить 90,24 грн/кг. Проте найбільше – аж на 26,6% – у вказаний період злетіла вартість м’яса птиці. Наразі куряча тушка коштує 70,82 грн/кг.

Крім того, виявилося, що дорожчає у нашій державі не лише м’ясо. Наприклад, цього тижня темпи зростання цін на білокачанну капусту помітно прискорилися. Українські фермери готові відвантажувати білокачанну капусту не дешевше за 15-17 грн/кг, що в середньому в 1,5 раза дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

На думку експертів, цьому сприяє реекспорт української капусти через Білорусь до Росії. Там зараз відчувається її гострий дефіцит.

Та й загалом овочі в Україні значно подорожчали, причому якщо враховувати навіть короткі терміни. Серед овочів “борщового” набору на початок січня 2022 року в ціні зросли:

- цибуля ріпчаста – на 26%, до 12,09 грн/кг;

- морква – на 11% до 9,98 грн/кг;

- картопля – на 1%, до 8,76 грн/кг.

Раніше інформаційний портал "Коментарі" повідомляв про те, що став відомий мінімальний розмір аліментів на дитину у 2022 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини