Головна Новини Бізнес економіка В Україні значно подорожчали продукти: як змінилися ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні значно подорожчали продукти: як змінилися ціни

Порушення були встановлені в кожному другому суб’єкті господарювання

5 квітня 2022, 17:51
Поділіться публікацією:

В  нашій країні  після розпочатої російської агресії  відчутно зросли ціни майже на всі найменування товарів продовольчої групи. Про це інформують в Держпродспоживслужбі. 

В Україні значно подорожчали продукти: як змінилися ціни

Деякі продукти в Україні подорожчали на третину (фото з відкритих джерел)

Тут відзначають, що зросли ціни на найнеобхідніші найменування  харчових продуктів, які щодня купують українці. Зокрема, буханець  пшеничного хліба став дорожчим на 28,5 відсотка, буханець житньо — пшеничного на — 12,5 відсотка. Гречка зросла на 25,5%, макарони від вітчизняних виробників – на 24,5 відсотка. Соняшникова олія зросла на 11, 9 відсотка, цибуля подорожчала на 27,2 відсотка. Так само стали вартувати більше й інші харчові продукти.

"Порушення були встановлені в кожному другому суб’єкті господарювання. За результатами проведеної роботи були знижені ціни до економічно обґрунтованого рівня, виставлені цінники на товари, відновлювалася робота платіжних терміналів", — зазначають  представники Держпродспоживслужби.

Тут  зазначають, що підприємці, які працюють в цій сфері, повинні реалізувати перелік товарів, які є для людей істотно соціально значущими та товари протиепідемічного призначення за економічно обґрунтованими цінами.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що економіст розповів, як зміняться ціни на продукти в Україні у лютому. За словами голови Українського аналітичного центру, економіста Олександра Охріменка, наступного місяця в Україні можуть злетіти в ціні тепличні овочі, а також фрукти, серед яких зараз багато імпортних. Зміна ціни може статися, зокрема, через зростання собівартості продукції. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини