Головна Новини Бізнес економіка В Україні зросли ціни на сигарети і алкоголь
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зросли ціни на сигарети і алкоголь

Найбільше в порівнянні з минулим роком подорожчали сигарети

18 грудня 2020, 14:03
Поділіться публікацією:

Напередодні Нового року в Україні піднялися ціни на алкогольну продукцію і на тютюнові вироби. Про це повідомляється на сайті Державної служби статистики.

В Україні зросли ціни на сигарети і алкоголь

ФОТО: З відкритих джерел

Так, за грудень вартість вина вітчизняного виробника підвищилися на 0,04%. В цілому, на ціннику це відбилося, додавши лише кілька копійок. На 0,3%, підвищилася ціна на горілку вітчизняного виробника. У грудні минулого року вона коштувала 92,25 за 0,5 л, а зараз 92,69.

Вартість пива також збільшилася 1,6%. Тобто, зараз пляшка пива обійдеться в 17,46 гривні за 0,5 літра. Перед минулим Новим роком ціна була менше практично на 50 копійок.

Крім того, збільшилася вартість тютюнових виробів. Сигарети з фільтром вітчизняних марок тепер коштують 42, 61. Минулого року їх ціна становила 35,68. Сигарети з фільтром медіум класу подорожчали практично на 9 гривень і тепер коштують 48,91. А ті, що з фільтром преміумкласу, подорожчали майже на 10 гривень. Їхня нова ціна — 57,03. Якщо говорити про сигарети без фільтра, то їх ціна піднялася на 7 гривень.

До слова, депутати Верховної Ради та громадської організації "Життя" пропонували збільшити вартість на тютюнові вироби. Таким чином, одна пачка сигарет повинна коштувати 200 гривень. Однак численні експерти виступили проти цієї ідеї. Є ризик, що в такому випадку люди будуть купувати контрабандні сигарети.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, на скільки та коли виросте прожитковий мінімум в Україні в новому році, а також про те, на яку зарплату можуть розраховувати українці у 2021 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення


Новини