Головна Новини Бізнес економіка В Україні зростуть пенсії: кому пощастить
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зростуть пенсії: кому пощастить

Стало відомо, кому і на скільки в Україні підвищать пенсії з 1 січня

10 грудня 2020, 14:49 comments1055
Поділіться публікацією:

Українці у прийдешньому році почнуть отримувати підвищені пенсії. Про підвищення розміру пенсій з 1 січня 2021 року повідомила глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна.

В Україні зростуть пенсії: кому пощастить

Фото з відкритих джерел

Перше підвищення буде з 1 січня, повідомила глава Мінсоцполітики. Як нагадала Лазебна, у вересні була ухвалена відповідна постанова, яка дозволила спланувати міністерству свої витрати та зрозуміти, як передбачати на наступний рік підвищення пенсій.

"Перше підвищення буде 1 січня. Воно стосуватиметься пенсіонерів, яким виповнилося 65 років і які мають стаж 30 років у жінок і 35 у чоловіків", — повідомила очільниця Мінсоцполітики.

За її словами, підвищення мінімальної пенсійної виплати буде суттєвим — на 400 грн.

"Тобто якщо сьогодні у когось пенсія 2000 грн, то з січня вона підвищиться до 2400 грн, — навела приклад Лазебна. — Такий перший крок буде зроблено. Далі ми сподіваємося, що приймемо індексацію, вона запланована, на червень є додаткова програма підвищення пенсій тим пенсіонерам, кому виповнилося 85 років. Головне, щоб вистачило економічного ресурсу".

Нагадаємо, у грудні в Україні зросли прожитковий мінімум та пенсії українців. Відтепер сума прожиткового мінімуму становитиме 1769 гривень. Нагадаємо, що раніше ця виплата була меншою на 57 гривень. Перерахунок пенсій та прожиткового мінімуму відбудеться автоматично. Пенсії підвищуватимуться з урахуванням понаднормового стажу людини, доплати до мінімального розміру пенсій, підвищень, що розраховуються виходячи з прожиткового мінімуму.

Як повідомлялося, експерти спрогнозували, чи можуть "діри" у держбюджеті загрожувати затримками зарплат і пенсій для українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини