Головна Новини Бізнес економіка В уряді попередили, як вплине відсутність допомоги Заходу на зарплати та пенсії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді попередили, як вплине відсутність допомоги Заходу на зарплати та пенсії в Україні

Через відсутність фінансової допомоги Україні можуть відбутись затримки з виплатами пенсій та зарплат у 2024 році.

27 грудня 2023, 13:08
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр економіки Юлія Свириденко заявила, що через відсутність коштів від західних партнерів в Україні можуть виникнути затримки з пенсіями та зарплатами для держслужбовців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Financial Times.

В уряді попередили, як вплине відсутність допомоги Заходу на зарплати та пенсії в Україні

Міністр економіки Юлія Свириденко. Фото з відкритих джерел

Юлія Свириденко розповіла, що відсутність коштів для України може знову відкинути українську економіку до режиму "виживання" після того, як у 2023 році вона почала відновлюватись, а зростання ВВП становить 4,5% за підрахунками МВФ.

Міністр економіки пояснює, що Україні потрібно на 2024 рік 37 млрд доларів підтримки з боку зовнішніх партнерів. В іншому випадку, за словами Свириденко, Україна може затримати виплати для пів мільйона державних службовців, 1,4 млн вчителів, а також 10 млн пенсіонерів.

Нагадаємо, що наразі пакет допомоги від ЄС на 50 млрд євро блокує Угорщина. Однак країни Європейського Союзу очікують, що зможуть обійти вето Орбана для фінансової допомоги Україні. Ще одним великим донором на допомогу якого сподівається Україна – це США. У Конгресі кілька тижнів обговорювали пакет допомоги на понад 100 млрд доларів для України, Ізраїлю та інших країн, однак не ухвалили його до кінця 2023 року. З нього Україна може отримати понад 60 млрд доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Конгрес США не зміг ухвалити рішення про пакет допомоги Україні у 2023 році та переніс його розгляд на наступний рік. Таким чином, політики не дослухались до прохання Джо Байдена та зробили "різдвяний подарунок" Путіну.

Також "Коментарі" писали про Орбана, якого запитали щодо російського вторгнення в Україну. Угорський політик відмовився назвати агресію РФ війною в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини