В яких регіонах найвищі тарифи і ціни на продукти - Держстат

Лідирує Закарпатська область

За даними Державної служби статистики, за перший квартал 2021 року, жителі Закарпатської області щомісяця витрачали на продукти харчування 8373,91 грн. Це найбільший показник серед всіх українських регіонів, передає УНІАН.

Згідно з опублікованими підрахунками, друге місце за витратами сім'ї на продукти посідає Івано-Франківська область (6904,19 грн), а на третьому місці розташовується Волинська область (6176,11 грн).

Держстат також підрахував і витрати жителів різних регіонів на комунальні послуги. Так, платіжки на воду, електроенергію, газ та інші види палива найдорожче обходяться жителям Києва (3188, 65 грн), на другому місці - Закарпатська область (2651,96 грн), а на третьому - Київська область (2571,18 грн).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в цьому році українцям не варто очікувати дешевих яблук на ринках і прилавках магазинів. За слова експертів, вартість яблук буде вкрай невтішною - при низькому врожаї ціна за кілограм буде високою. Згідно з прогнозом фермерів, ціни на деякі сорти можуть досягати порядку 70 гривень за кілограм.

У матеріалі нашого видання також говорилося, що в Україні в період з червня по липень подорожчала деяка група продуктів харчування. Разом з тим на деякі товари ціни стали нижчими. Так, за один місяць найбільше в країні подорожчали ковбасні вироби. У червні їх середня ціна по Україні становила 110,63 грн за один кілограм, а в наступному місяці вартість зросла до 113,56 грн за кілограм. Слідом за ковбасами йде куряче філе. Ціна на цей продукт змінилася на 2,08 грн/кг. Тепер кілограм курячого філе обійдеться споживачеві у 109,70 грн.