Головна Новини Бізнес економіка Валюта Росії стрімко падає
commentss НОВИНИ Всі новини

Валюта Росії стрімко падає

Рубль уже десять днів поспіль продовжує знижувати свою ринкову вартість на тлі інших валютних одиниць

31 липня 2020, 17:00
Поділіться публікацією:

У Росії курс рубля щодо основних світових валют падає більше 10 днів поспіль. 30 липня євро подолав позначку 86 рублів, а долар став коштувати вище 73 рублів. На торгах на Московській біржі 31 липня курс долара виріс на 86 копійок, показавши максимум з 14 травня. Курс євро вперше з березня перевищив позначку в 87,67 рублів, а долар став коштувати вище 73 рублів. На торгах на Московській біржі в п'ятницю курс долара виріс на 86 копійок, показавши максимум з 14 травня. Курс євро вперше з березня перевищив позначку в 87,67 рубля. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Валюта Росії стрімко падає

Російські економісти пояснюють таку тенденцію тим, що іноземні інвестори скуповують валюту, щоб конвертувати дивіденди по акціях російських компаній. В останні дні липня дивіденди акціонерам перерахують гіганти російського ринку: "Газпром", ЛУКОЙЛ і "Сургутнафтогаз", нагадує Finanz.ru, для іноземних акціонерів їм доведеться скупити майже два з половиною мільярди доларів. У нормальних умовах ці гроші можна було б залишити в рублях для реінвестування на російському ринку, але зараз інвестори до такого не готові.

Обвал рубля став наслідком втечі з-за побоювань, пов'язаних з темпами відновлення світової економіки і загрози виникнення другої хвилі коронавируса, нагадує журнал "Експерт". Зокрема, продовжує зростати кількість хворих новим типом коронавирусной інфекції в США, Індії, Австралії, Бразилії і в Європі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Нацбанку розповіли про вартість долара в 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини