Головна Новини Бізнес економіка Вартість нафти різко зросла на тлі економічних перспектив і слабкого долара
commentss НОВИНИ Всі новини

Вартість нафти різко зросла на тлі економічних перспектив і слабкого долара

Поки вартість нафти зростає, курс долара різко знизився

11 березня 2021, 23:56
Поділіться публікацією:

Ціни на нафту виросли на 2% в четвер на тлі ослаблення долара, оскільки побоювання з приводу зростання інфляції в США ослабли, в той час як різке падіння запасів палива в Штатах означало, що надлишок сирої нафти буде недовгим, оскільки нафтопереробні заводи відновлять роботу в Техасі після рідкісного заморожування, викликаного перебоями. Про це пише Reuters.

Вартість нафти різко зросла на тлі економічних перспектив і слабкого долара

Нафта. Фото із відкритих джерел

Ф'ючерси на нафту марки Brent на травень виросли на 1,53 дол., або 2,3% — до 69,43 дол. за барель, в той час, як американська West Texas Intermediate crude за квітень виросла на 1,37 дол., або 2,1% — до 65,81 дол. за барель.

Прибутковість казначейських облігацій США впала в четвер через те, що побоювання з приводу сильного підйому інфляції ослабли, і увага була зосереджена на аукціоні 30-річного державного боргу. Долар падав третій день поспіль і виявився на найнижчому рівні за тиждень щодо корзини валют.

Кількість американців, які подали нові заявки на допомогу з безробіття минулого тижня, виявилося набагато менше, ніж очікувалося, оскільки поліпшення умов громадського охорони здоров'я дозволяє більшій кількості сегментів економіки знову відкритися.

Запаси бензину в США впали на 11,9 млн барелів за тиждень — до 231,6 млн барелів, повідомило Управління енергетичної інформації (EIA), в порівнянні з очікуваннями падіння на 3,5 млн барелів.

Запаси сирої нафти, проте, виросли на 13,8 млн барелів за тиждень — до 498,4 млн барелів, у порівнянні з очікуваннями аналітиків в опитуванні Reuters для зростання на 816 тис. Барелів, оскільки нафтова промисловість країни продовжувала відчувати наслідки зимового шторму в середині лютого, який зупинив переробку і примусив закрити провадження в Техасі.

Проте, організація країн-експортерів нафти заявила у своєму щомісячному звіті, що попит виросте на 5,89 мільйона барелів на добу у 2021 році, або на 6,5%, що трохи більше, ніж минулого місяця. Але група скоротила свої прогнози на перше півріччя.

За даними аналітиків і суднових трекерів, запаси сирої нафти в великих сухопутних і морських вузлах минулого тижня також виросли.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, як рекордні ціни на нафту позначаться на Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини