Головна Новини Бізнес економіка Віддавати доведеться дітям та онукам: борги України шокують
commentss НОВИНИ Всі новини

Віддавати доведеться дітям та онукам: борги України шокують

За словами заступниці міністра фінансів Ольги Зикової, умови за отриманими кредитами створені досить добрі, за ними Україна зможе віддати борги за 35 років

3 березня 2023, 14:44 comments6122
Поділіться публікацією:

Рік повномасштабної війни у центрі Європи змінив життя не тільки в Україні, але й у всьому світі. Країни-партнери всіляко намагаються допомогти Україні перемогти у війні та зберегти свою незалежність і територіальну цілісність. Через російське вторгнення Україна почала отримувати різноманітну допомогу від своїх західних друзів, вона отримує військову, фінансову та гуманітарну поміч.  

Віддавати доведеться дітям та онукам: борги України шокують

Фото тематичне

 

Говорячи про отримання Україною тієї чи вершок допомоги, варто не забувати, що вона також отримує від країн Європейського Союзу кредити, які потрібно буде повертати. Мова йде про величезні суми, які, можливо, будуть вимушені повертати декілька поколінь.

 

У Міністерстві фінансів зазначили, що повертати кредити Україна буде рівномірно. За словами заступниці міністра фінансів Ольги Зикової, умови за отриманими кредитами створені досить добрі, за ними Україна зможе віддати борги за 35 років. Також чиновниця наголосила, що відсотки по кредитам вже погодилися допомогти виплатити країни-партнери, що полегшить процес погашення загального боргу.

 

Торік Україна отримала від ЄС кредитів та 

грантів на 9,5 млрд євро. Це допомогло країні задовольнити необхідні фінансові потреби.

 

Зі слів Ольги Зикової, у цьому році Україна також отримає і грантові кошти, і кредитні.

Грантових планується отримати 10 млрд доларів. Мікрофінансової допомоги очікується на суму 18 млрд євро.

 

Варто наголосити, що Міжнародний валютний фонд підрахував, що у 2023 році Україні потрібно 40 – 48 млрд доларів для того, щоб економіка країни могла функціонувати на фоні війни 

 

Зараз ведеться робота зі створення програми, за якою Україна отримає необхідну фінансову підтримку від США та ЄС.

 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як змінилося життя чоловіка Пугачової – Максима Галкіна, і яку роль в цьому відіграло президентство Володимира Зеленського. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини