Головна Новини Бізнес економіка Відкриття Московської біржі: чому розпіарене "зростання" закінчилося падінням
commentss НОВИНИ Всі новини

Відкриття Московської біржі: чому розпіарене "зростання" закінчилося падінням

Ярослав Железняк проаналізував відкриття Московської біржі

25 березня 2022, 22:35 comments1468
Поділіться публікацією:

 24 березня у Москві вперше за місяць відкрилася Московська біржа. Російські ЗМІ активно розповідали про зростання. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на повідомлення політика Ярослава Железняка, який підбив підсумки цього "відкриття" та пояснив, чому розпіарене "зростання" не відповідає дійсності.

Відкриття Московської біржі: чому розпіарене "зростання" закінчилося падінням

Цього тижня вперше відкрилася Московська біржа (фото з відкритих джерел)

Вчора, 24 березня, МБ уперше за місяць відкрилася. Підсумком стало "зростання", яке активно піарили РосЗМІ. Коротко за пунктами поясню, чому повідомлення ЗМІ не відповідають дійсності:

Політик повідомив, що  вже 25 березня індекс впав на 3,66%, а торгівля відкрилася з величезними обмеженнями.

"Вчора було правда зростання (індекс виріс на 4,37%, (до 2578,5 пункту). Але сьогодні вже практично повернувся назад (індекс впав на 3,66% до 2484,13 пункту. Торгівля відкрилася з величезними обмеженнями. Вони ж і не дали показати краху. Найголовніші: торгувалися акції лише 15% підприємств, тобто. всього 33 компанії, 22 з яких пройшли первинне розміщення (IPO); до торгів не допустили іноземних інвесторів. Їм заборонено виводити гроші та продавати акції. А це — більше половини акцій компаній РФ у вільному обігу; заборонені "короткі" продажі. Тобто. не можна було заробити на зниженні акцій", заявив він.

Окрім цього виникли проблеми з торговими терміналами. А більшість покупців — становили фізичні особи.

 "Були проблеми з 6 торговими терміналами "Тінькофф Інвестиції", "Альфа-Інвестиції", "СберІнвестор", "Відкриття Інвестиції", "ВТБ Мої інвестиції" та БКС. Можливо через перевантаження, а можливо штучно. Більшість покупців – фізичні особи (58%). Це розумні росіяни, які бачать що рубль падає, подіти його їм нікуди (всі інші можливості закриті державою чи санкціями). Ось намагаються хоча б вкластися кудись, поки рубль не став мушлями",- переконаний Железняк.

На думку політика, тимчасове зростання виникло  за рахунок компаній-експортерів.

"Навіть таке маленьке зростання це виключно за рахунок компаній-експортерів. Знову ж таки, всі розуміють, що рубль впав більш ніж на 40%, і треба вкладатися в тих, хто теоретично зав'язаний на зовнішній ринок. Та й трильйон рублів, які Мінфін обіцяв виділити. Поки що не зрозуміло заливав він їх чи ні. У торгах брало участь мало професійних гравців (121)",- заявив він.

Фахівець переконай, що Московську біржу неможливо назвати ринком, адже там діє купа обмежень. А пропагандистським ЗМІ так і не вдалося зробити переконливу картинку.

"Замість підсумків: через обмеження назвати — це ринком не можна. Та й за всіх старань картинку зробили тільки для РосЗМІ, і то тільки вчора. Аналітики WSJ вважають, що за підсумками висновок про стан російської економіки та фінансового ринку зробити неможливо. Я вважаю, що можна — вона як була в ж **, так і залишилася",- підсумував відкриття нардеп.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Захід анонсує нові санкції.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

31 травня 2022, 12:21

Лучше и не скажешь, экономика как была в ж*пе, так и осталась. Зарплата с каждым месяцем все ниже, но кто о нас думает. Вынуждены жить от зарплаты до зарплаты. Кредиты и те не дают, видители зарплата маленькая. А куда идти в МФО? Почитала отзывы про них https://www.1mbank.ru/mfo/otzivy/ , так там же сумасшедшие проценты, но все равно берут... Вот вам и экономика.


Новини