Головна Новини Бізнес економіка Відновлення продовжується: що відбувається на ринку праці в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Відновлення продовжується: що відбувається на ринку праці в Україні

У Work.ua проаналізували ринок праці в Україні

5 квітня 2022, 23:44
Поділіться публікацією:

Після вторгнення Росії багато людей втратили свою роботу, а деякі компанії змушені були згорнути свою діяльність. Експерти розповіли, які справи на ринку праці. У Work.ua. проаналізували ситуацію у березні-квітні 2022 року. Про те, що відбувається на ринку праці, розповів засновник та керівник Work.ua. Артур Михно.

Відновлення продовжується: що відбувається на ринку праці в Україні

Ринок праці починає відновлюватися (фото з відкритих джерел)

За словами фахівця, відновлення продовжується. Для роботодавців відкриваються нові можливості.

"Протягом останніх тижнів ми у Work.ua спостерігаємо постійне і досить динамічне зростання основних показників ринку праці в Україні. Всі вони досить позитивні з точки зору тренду. Хоча ще і далекі за абсолютними показниками від довоєнних",- повідомив Артур Михно.
Відтак, у Work.ua навели кілька важливих фактів, що доводять — ринок праці в Україні потрохи відновлюється, зокрема:
-10 000 актуальних вакансій на зараз — це в 2 рази більше, ніж після початку війни. Новий рекорд нового етапу. 4 квітня кількість актуальних вакансій на Work.ua перетнула позначку в 10 000. Ще три тижні тому було 5000 вакансій.
- Протягом місяця середня кількість нових вакансій, що публікуються щодня теж постійно зростала і теж зросла в 2 рази! Тож можемо говорити про сталий та досить динамічний тренд! Кількість нових опублікованих вакансій по тижнях: 7-13 березня: 2323 нових вакансій, 14-20 березня: 3733 нових вакансій, 21-27 березня: 4100 нових вакансій, 28 бер-3 квіт: 5 295 нових вакансій.
- Кількість компаній, що мають актуальні вакансії також зросла в 2 рази протягом останнього місяця! Компанії з актуальними вакансіями: 15 березня — 3029 компаній, 4 квітня — до 6025 компаній
- Відвідуваність сайту Work.ua шукачами досягла рівня 75% від довоєнного стану і становить понад 300 тис. шукачів на день
Продовжує зростати щодня останні 5 тижнів.
- Кількість відгуків на вакансії досягнуло рівня 75% від довоєнного стану. А середня кількість відгуків на одну вакансію в понад 5 разів вище ніж в довоєнний час!
Загалом експерти роблять позитивні висновки, хоча ринок все ще в глибокій кризі.
"Ринок все ще в глибокій кризі і загальна кількість вакансій менше у 8 разів ніж в довоєнний період. Було понадо 80 тис., зараз більше ніж 10 тис. Зростання кількості нових вакансій продовжується щотижня і протягом місяця зросло майже в 2 рази. Неймовірні можливості для тих, хто готовий наймати. Активність шукачів надвисока і на одну вакансію майже в 5 разів більше відгуків, ніж в довоєнний час",- підсумували у компанії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, як не прогаяти свій шанс – знайти зайнятість до душі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини