Головна Новини Бізнес економіка Високі технології на озброєнні ЗСУ: у Мінцифри розказали про диво-платформу
commentss НОВИНИ Всі новини

Високі технології на озброєнні ЗСУ: у Мінцифри розказали про диво-платформу

Технології дозволяють нашим бійцям знати про ворога більше, ніж він навіть може уявити.

6 лютого 2023, 17:35
Поділіться публікацією:

Всі сили безпеки і оборони офіційно зможуть користуватися платформою Delta. Уряд ухвалив відповідну постанову. Про це у соцмережі Telegram написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, інформують "Коментарі". 

Високі технології на озброєнні ЗСУ: у Мінцифри розказали про диво-платформу

Фото: pixabay.com


"Це потужний крок. Адже завдяки Delta солдати в режимі онлайн бачать поле бою з розташуванням ворожих сил. До платформи підтягуються дані від аеророзвідки, супутників, безпілотників, стаціонарних камер, радарів, чатботів тощо", — написав міністр. 


Він додав, що Delta — важливий компонент під час планування військових операцій. Центр інновацій Міноборони постійно вдосконалює платформу, додаючи нові функції. 


"Впевнений, Delta допоможе нашим бійцям швидше звільнити всю територію України від окупантів", — наголосив Михайло Федоров.


Раніше стало відомо, що оборонне відомство визначилося із місцем дислокації центру для обслуговування безпілотників Bayraktar. Цьому передувало підписання Меморандуму про співпрацю між Міноборони та компанією Baykar Makina. Очікується, що будівництво Спільного навчально-випробувального сервісного центру послужить для обслуговування, поточного ремонту, модернізації, навчання персоналу, пов’язаного з експлуатацією безпілотних літальних апаратів Bayraktar.


Крім того, в одному з інтерв‘ю Федоров заявив, що що як мінімум п'ять країн висловилися про намір створення власних цифрових додатків на основі українського застосунку "Дія". Це хороша можливість заробити гроші для бюджету, каже він. За словами Федорова, є кілька таких продуктів, які входять до комплексу впровадження "Дії", кожен із них може коштувати десятки мільйонів доларів. Таким чином, може йтися про мільярди гривень від однієї країни щодо впровадження "Дії" за короткий період часу. Тому що продається не тільки технологічний продукт і не тільки один, а ще експертиза і консалтинг, наголосив міністр.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини