Головна Новини Бізнес економіка Війна на Донбасі та анексія Криму: названі збитки економіки України
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна на Донбасі та анексія Криму: названі збитки економіки України

Представник Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розповів про втрати та плани відновлення економіки

27 травня 2021, 19:18
Поділіться публікацією:

З початком бойових дій на Донбасі та після анексії Криму Україна втратила 25% експортного потенціалу. Про це під час форуму UkraineInvest Talks у Дніпрі розповів перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський, передає кореспондент "Коментарів".

Війна на Донбасі та анексія Криму: названі збитки економіки України

Війна на Донбасі. Фото з відкритих джерел

Підприємці та економіка України після окупації Донбасу та Криму адаптувалися до нових економічних змін, вважають у Мінреінтеграції. Заступник міністра презентував Стратегію економічного розвитку окупованих територій та розповів про втрати економіки України від збройної агресії РФ.

Згідно з документом, втрати внутрішнього валового продукту (ВВП) України від бойових дій на Донбасі склали понад 150 млрд гривень. Це 15% втрат ВВП на душу населення. На відновлення, за прогнозами, знадобиться 21 млрд доларів. Втрати майна оцінюють у 9,5 млрд доларів.

"Наша спільна мета — це розбудова сучасної конкурентноспроможної економіки в межах цих територій [підконтрольних Україні частин Донецької та Луганської областей].
Основна мета стратегії скерована на розвиток людини. Вона повинна мати можливість розвиватися, жити в безпечному середовищі, створювати власний бізнес, а також мати змогу досягнути певних результатів", — сказав Замлинський.

Внаслідок реалізації стратегії мешканці підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей, зокрема переселенці, мають відчути значні позитивні зміни, зазначив заступник очільника Мінреінтеграції.

Серед пріоритетних проектів — забезпечення якісного водопостачання, нові робочі місця, зростання зарплат і розвиток транспортного сполучення. Залучити до реалізації економічних проектів планують місцеві громади.

"Податок на доходи фізичних осіб, який формується на території 15 громад, що знаходяться вздовж лінії розмежування, залишається для потреб громад і області. Таким чином стимулюється легалізація заробітної плати, яку в народі називають "сірою" або ж темнішою за "сіру", — розповів представник Мінреінтеграції.

Раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що парламент працює над створенням вільної економічної зони на контрольованих територіях Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, на Донбасі активізувалися російські снайпери. Будь-які рішення, які могли б допомогти зупинити обстріли українських позицій бойовиками ОРДЛО, блокуються російською стороною. Проте Україна постійно наполягає на необхідності припинення вогню. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

27 травня 2021, 19:47

Убытки?!! А по моему власть жирует и богатеет на этой войне, что пидорас порошенко, что зеленое гавно! И ни одно ни другое чмо не сделало ничего для прекращения боевых действий! Что одно, что другое чмо только разжигает ненависть!


Новини