Головна Новини Бізнес економіка Війна змушує росіян проїдати валютні заощадження: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна змушує росіян проїдати валютні заощадження: що відомо

За минулий рік валютні заощадження громадян РФ зменшилися на понад $400 млн

14 лютого 2024, 19:52
Поділіться публікацією:

У 2023 році обсяг іноземної валюти, яку росіяни зберігають у готівці, зменшився на $410 млн. Тепер цей обсяг складає $97,24 млрд.

Війна змушує росіян проїдати валютні заощадження: що відомо

Через війну проти України росіяни продовжують біднішати. Фото з відкритих джерел

Як пише видання The Moscow Times з посиланням на статистичні дані Центрального банку РФ, валютні заощадження росіян зменшилися вперше з 2018 року, відколи регулятор почав публікувати відповідну статистику.

Як відзначає видання, у 2022 році, коли РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, обсяг готівкової валюти в росіян збільшився на $12,05 млрд.

Зазначається, що найслабший приріст валютної готівки в російських громадян було зафіксовано у 2021 році. Тоді відповідний показник зріс на $410 млн.

Згідно з даними Центробанку РФ, обсяг готівкової валюти на руках у населення почав планомірно скорочуватися з квітня 2023 року. Зокрема, з квітня до вересня обсяг заощаджень впав майже на $2,5 млрд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін через арабських посередників пропонував США заморозити війну в Україні, однак переговори зазнали невдачі. США відкинули пропозицію російського диктатора, заявивши, що не можуть ухвалювати подібні рішення без участі України.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що пріоритетом державної політики влади України має стати військова підготовка всіх цивільних, вважає заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. "Тотальна підготовка всіх цивільних для того, щоб кожен знав, як захистити себе та своїх рідних, повинна стати пріоритетом державної політики", — наголосив офіцер ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини