Головна Новини Бізнес економіка Визначили місто, яке стало провідним фінансовим центром світу - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Визначили місто, яке стало провідним фінансовим центром світу - дослідження

Згідно з дослідженням, Лондон є провідним світовим фінансовим центром, але відстає в ключових сферах

27 січня 2022, 11:20
Поділіться публікацією:

Згідно з дослідженням, проведеним у власному фінансовому районі, Лондон залишається провідним світовим фінансовим центром, і він випереджає Нью-Йорк і Сінгапур у доступі до талантів, тоді як Париж додає конкуренцію з боку Європейського Союзу. Про це повідомляє Reuters.

Визначили місто, яке стало провідним фінансовим центром світу - дослідження

Собор Святого Павла та райони фінансового району лондонського Сіті - Reuters

Дослідження, проведене корпорацією Сіті оф Лондон, вибрало сім центрів, які беруть участь у інших дослідженнях фінансових центрів, таких як Z/Yen , що постійно ставить Нью-Йорк на перше місце, а Лондон — на друге.

Дослідження, яке цього року додало Париж, розглядало п’ять сфер, зокрема цифрові навички, регулювання та талант. У той час як Лондон залишається першим загалом з минулого року, Нью-Йорк лише трохи відстає і скорочує відставання, за ним йдуть Сінгапур, Франкфурт, Париж, Гонконг і Токіо.

Нью-Йорк залишається безумовно найбільшим фінансовим центром, тоді як Лондон відстає від Сінгапуру за стійкою бізнес-інфраструктурою, доступом до талантів і навичок, а також дружнім нормативно-правовим середовищем.

"Політики Великобританії повинні гарантувати, що підприємства продовжують користуватися неперевершеним доступом до найкращих світових талантів. Вихід із ЄС, припинення свободи пересування та запровадження нової імміграційної системи в останні роки пошкодили сприйняттю Великобританії як привабливого ділового середовища для міжнародних талантів", – йдеться у дослідженні.

Загальний податок для британських компаній, що надають фінансові послуги, зокрема банків, також є відносно високим. Міністерство фінансів перевіряє деякі податки.

Міністерство фінансів Великобританії запропонувало, щоб Банк Англії мав офіційні повноваження "сприяти" підвищенню конкурентоспроможності Лондона.

Через рік після того, як Великобританія вийшла з орбіти ЄС, залишивши фінансовий сектор значною мірою відрізаним від блоку, немає жодних ознак "дивіденду Brexit" у м’якшому регулюванні, хоча правила лістингу були пом’якшені, щоб допомогти Лондону наздогнати Нью-Йорк у IPO.

Як повідомляли раніше "Коментарі", штам COVID-19 Omicron може сповільнити глобальне економічне зростання через загострення проблем з постачанням і зниження попиту. Таку заяву зробила міністр фінансів США Джанет Єллен на конференції Reuters Next.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини