Головна Новини Бізнес економіка Як повернути довіру інвесторів до України, - радник прем'єр-міністра
commentss НОВИНИ Всі новини

Як повернути довіру інвесторів до України, - радник прем'єр-міністра

Кирило Криволап вважає, що наша держава була і є привабливою для інвестицій

14 червня 2021, 15:38
Поділіться публікацією:

Радник прем’єр-міністра, виконавчий директор Центру економічного відновлення Кирило Криволап вважає Україну інвестиційно привабливою. Але, на його думку, існують фактори, які руйнують довіру інвесторів до нашої держави. Про це фахівець розповів корепонденту видання "Коментарі". 

Як повернути довіру інвесторів до України, - радник прем'єр-міністра

Кирило Криволап - фото з відкритих джерел

"Україна була і є дуже привабливою для інвесторів через свій людський потенціал, через власні ресурси і географічне розташування. Але є запитання -  "чи люди (інвестори, — ред.) підуть"? Бо для інвесторів ризик має бути менший, аніж потенційний прибуток, і у цьому напрямку Україна не може запропонувати поки що переконливих аргументів.
Є тільки окремі сектори, де стимули були більшими за ризики, до прикладу, відновлювальна енергетика. Тобто тариф, який роками працював, перевищував ризики. Тому за цим напрямом ми отримали понад 10 млрд евро інвестицій — це чверть усіх інвестицій за останні 30 років економіки України.
Коли створюються умови, інвестори йдуть, бо Україна їм потенційно цікава. Але те, що відбувається зараз з тими ж відновлювальними джерелами, коли не виконуються умови меморандуму, це руйнує довіру", — говорить Криволап. 

Радник прем'єра вважає, що відновити довіру інвесторів до країни можливо. Для цього, за його словами, необхідно врегулювати ситуацію із заборгованостями на ринку електроенергії, ринку газу, продовжити реформуватими систему верховенства права і створити таку, коли приватні інвестиції будуть захищені в Україні; продовжувати вдосконалювати антимонопольне законодавство і створити рівні умови для всіх.

"Саме зменшення ролі держави, велика приватизація — кроки на цьому шляху", — резюмував Кирило Криволап. 

Раніше видання "Комментарі" писало, що Україна вже на шляху до того, щоб сепарувати поняття "бізнес" і "влада". Такою думкою поділився голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку, народний обранець від партії "Слуга народу" Дмитро Наталуха. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини