Головна Новини Бізнес економіка Як визнання Путіним ЛНР і ДНР вплинуло на українську гривню
commentss НОВИНИ Всі новини

Як визнання Путіним ЛНР і ДНР вплинуло на українську гривню

Українська гривня втратила 1% після визнання Москвою сепаратистських регіонів

22 лютого 2022, 11:16 comments1094
Поділіться публікацією:

Українська гривня з початку торгової сесії у вівторок, 22 лютого, ослабла більш ніж на 1% після того, як Росія офіційно визнала незалежність двох регіонів Сходу України, свідчать дані Refinitiv. Про це повідомляє Reuters.

Як визнання Путіним ЛНР і ДНР вплинуло на українську гривню

Банкноти української гривні - Reuters

Курс опустився нижче 29 стосовно долара, знизившись до рівня минулого місяця. У лютому гривня дещо зміцнилася і наблизилася до 28/$1, сподіваючись, що інтенсивні дипломатичні переговори можуть призвести до мирного вирішення восьмирічного конфлікту на сході України.

З початку року курс валюти ослаб приблизно на 6,5% через відтік іноземного капіталу на тлі зростання занепокоєння щодо переміщення російських військ поблизу кордонів України та побоювання, що Росія готується до військового нападу на Україну. У Кремлі це спростували.

Як повідомляли раніше "Коментарі", президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "ЛДНР". З таким проханням до нього звернулася Державна Дума Росії. Путін разом із ватажками "ЛДНР" Денисом Пушиліним та Леонідом Пасічником підписали договори про дружбу та взаємодопомогу. Віце-спікер Держдуми Петро Толстой заявив, що обидві палати російського парламенту закріплять рішення Путіна про визнання "ЛНР" та "ДНР" на засіданні у вівторок, 22 лютого.

Також "Коментарі" писали, що після того, як президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання так званих "ЛДНР" та про введення російських військ на територію окупованого Донбасу, президент Зеленський провів серію телефонних розмов зі світовими лідерами і лише потім звернувся у своєму відеозверненні до українського народу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини