Головна Новини Бізнес економіка Як за рік змінилися ціни на житло у Києві
commentss НОВИНИ Всі новини

Як за рік змінилися ціни на житло у Києві

Вартість столичних квартир на ринку нерухомості значно підвищилася

3 травня 2021, 09:40
Поділіться публікацією:

Ціни на житло у Києві різко зростають. Про це повідомило видання Focus.

Як за рік змінилися ціни на житло у Києві

Як змінилися ціни на квартири у Києві. Фото: mayertrade.com.ua

У гривні ціни на столичні квартири підвищилися на 30%. У доларах вартість нерухомості збільшилася на 4-5%.

За даними організації SV Development, в середньому за квадратний метр у Києві доведеться заплатити майже 1,1 тисячі доларів.

Стрибки цін відбулися з двох причин: коливання курсу гривні і падіння попиту на житло у споруджуваних будинках з одночасним зростанням попиту на квартири у вже готових житлових комплексах.

У період пандемії, а також після гучних скандалів із забудовниками українці не хочуть ризикувати і вкладати гроші у будівництво нових будівель.

Варто зазначити, що найбільше дорожчають квартири у будинках 2010-2020-го років, оскільки житло, побудоване в цей період, користується найбільшим попитом.

Нині у Києві вартість квадратного метра стартує з 19-20 тисяч гривень. Це близько 750-800 тисяч гривень за однокімнатну квартиру.

Однак експерти зазначають, що поки ціни на квартири у Києві залишаються постійними і не підніматимуться. Також фахівці переконані, що якщо ситуація в країні буде стабільною, то ціни на вторинне житло до кінця року зростуть приблизно на 3-5%.

Нагадаємо, раніше ріелтор розповів сайту "Коментарі", як вигідно придбати квартиру. Чи варто найближчим часом інвестувати гроші в нерухомість? Де краще вибрати квартиру — на первинному або вторинному ринку? Відповіді на ці питання читайте в нашому матеріалі.

Також ми повідомляли, чому вигідніше вкладати гроші у нерухомість за кордоном, аніж в Україні. Кожна людина мріє про безтурботну старість і матеріальне забезпечення. Однак української пенсії на ці мрії може не вистачити. Як інвестувати у старість і стати матеріально незалежним, читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини