Головна Новини Бізнес економіка Яка країна першою у світі визнала Bitcoin законним платіжним засобом
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка країна першою у світі визнала Bitcoin законним платіжним засобом

Влада Республіки Сальвадор проголосувала за використання біткоїна у якості платіжного засобу

9 червня 2021, 14:28
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Сальвадор стане першою країною, яка дозволить використання біткоїна у якості платіжного засобу. Про це повідомляє видання   CoinDesk.

Яка країна першою у світі визнала Bitcoin законним платіжним засобом

У Сальвадорі "легалізували" біткоїн

У парламенті країни за рішення "легалізувати" Bitcoin проголосувало 62 депутати, ще 19 висловилися проти та три утрималися від голосування. Відомо, що з пропозицією про використання криптовалюта біткоїна у якості платіжного засобу виступив президент Республіки Сальвадор Найіб Букела. Президент планує підписати закон уже в найближчу добу. Після цього в Сальвадорі за Bitcoin можна буде придбати будь-які товари та послуги. Дана криптовалюта стане офіційним платіжним засобом, на рівні з доларами США.

Для підприємств, які бояться працювати з даної криптовалютою через її нестабільності буде створено спеціальний фонд обсягом у 150 мільйонів доларів. Завдяки йому, Bitcoin можна буде швидко обміняти на долари.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що стратеги банку JPMorgan на чолі з експертом Ніколаос Панігірцоглу зробили прогноз щодо курсу Bitcoin. На їхню думку, криптовалюта продовжить своє зниження, проте трохи пізніше може вирости в кілька разів. Більш докладно про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що головний інвестиційний директор компанії Toroso Investments Майкл Венуто поділився своєю думкою щодо курсу Bitcoin. Венуто розповів що навіть попри волатильність валюта має дуже високу торгову активність. Також експерт розповів, що не бачить нічого страшного в останньому падінні курсу цієї криптовалюти.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини