Головна Новини Бізнес економіка Які категорії послуг найбільше зросли в ціні в Україні за 2023 рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Які категорії послуг найбільше зросли в ціні в Україні за 2023 рік

Як змінились ціни в Україні на продукти, ЖКГ, медицину, транспорт та інші послуги у 2023 році.

9 серпня 2023, 16:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народний депутат Верховної ради Ярослав Железняк розповів про категорії послуг, які зазнали найбільшого подорожчання в Україні від початку 2023 року.

Які категорії послуг найбільше зросли в ціні в Україні за 2023 рік

На що в Україні зросла ціна у 2023 році. Фото з відкритих джерел

Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі зазначив, що найбільше ціни на послуги за перші 8 місяців 2023 року зросли у сфері готельно-ресторанного бізнесу – 18,5%. На другому місці виявились послуги житлово-комунальних господарств (постачання води, газу, тепла та інше) – 14,7%. Трійку лідерів з найбільшим зростанням цін замикає медицина – 13,7%.

Згідно з інформацією народного депутата найменше ціни зросли на одяг та взуття. У цій категорії показник знизився на 5,7%. Також зниження відбулось у сфері транспорту – на 2,6%. Цьому сприяло більш дешеве паливо та мастила, пояснює Железняк. Незначно збільшились ціни на відпочинок та культуру – 0,1%.

Серед харчових продуктів найбільше за 2023 рік подорожчали яйця – 56%, фрукти – 25,1% та м’ясо -22,3%. Загалом, Ярослав Железняк стверджує, що інфляція у липня впала до 11,3%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за словами міністра фінансів Сергія Марченка міжнародні партнери готові прийняти корупцію в Україні. Міністр зазначив, що корупційні скандали впливають на міжнародний імідж України.

Також "Коментарі" писали, що вчені з’ясували максимально можливу теоретичну тривалість життя людини. Наразі відомо, що найбільше років прожила громадянка Франції Жанна Кальман. Вона померла у 1997 році у віці 122 років. Найближче до неї опинилась жителька Японії Кейн Танака, яка прожила 119 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини