Головна Новини Бізнес економіка Які країни найбільше п'ють українську горілку, - Держстат
commentss НОВИНИ Всі новини

Які країни найбільше п'ють українську горілку, - Держстат

Імпорт горілки України у другому півріччі 2020 року склав 10,8 млн доларів

25 лютого 2021, 10:20 comments2883
Поділіться публікацією:

У Державній службі статистики України назвали країни світу, які лідирують за вживанням української горілки. Виявилося, що найбільшим знавцем нашого продукту є Казахстан.

Які країни найбільше п'ють українську горілку, - Держстат

які країни найбільше п'ють українську горілку (фото з відкритих джерел)

Згідно з даними, Україна з липня по грудень минулого року поставила за кордон горілки на більш ніж 20 млн доларів. За цей період лідером рейтингу став Казахстан, в цю країну було поставлено українського продукту на суму 2,6 млн доларів.

Друге місце зайняли Сполучені Штати Америки. За друге півріччя 2020 року в країну було поставлено української горілки на 2,2 млн доларів. Третє місце дісталося Вірменії — 1,3 млн доларів. А на четвертому виявилася Латвія, куди Україна в липні-грудні минулого року експортувала горілки на 1 млн доларів.

Згідно з даними Держстату, імпорт горілки за цей період склав 10,8 млн доларів.

Нагадаємо, витрати українців на горілку і лікеро-горілчані продукти за 2019 рік склали 15,6 млрд гривень. Такі дані навела Державна служба статистики. Виявилося, що лідером з купівлі алкогольної продукції стали жителі столиці України — за рік вони витратили 3,6 млрд гривень. Жителі Київської області за рік придбали горілки на 1,4 млрд грн, а Дніпропетровській — на 1,5 млрд.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Білорусі запустили виробництво горілки, яку можна використовувати як антисептик. Назва продукту проста — горілка називається "70". За заявою прес-служби заводу, така горілка не має аналогів в країні. До складу напою крім спирту і води входять м'ятний і лимонний ароматизатори. До кожної пляшці додається інструкція про те, як виготовити антисептичний засіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

25 лютого 2021, 10:43

Импорт - это поставка из-за границы на территорию государства, а поставка за рубеж - "экспорт"


Новини