Головна Новини Бізнес економіка Які російські бренди продаються на території України
commentss НОВИНИ Всі новини

Які російські бренди продаються на території України

Опубліковано список відомих російських брендів, які можна знайти на території України

20 травня 2021, 20:20 comments22874
Поділіться публікацією:

Попри напружені стосунки та взаємні економічні санкції, Україна і Росія підтримують торговельні зв'язки. Які магазини російських брендів функціонують у нашій країні і які товари з РФ можна знайти на полицях магазинів?

Які російські бренди продаються на території України

Російські бренди / фото: Depositphotos

Одяг

Gloria Jeans — російська компанія, яка спеціалізується на виробництві та торгівлі одягом, взуттям та аксесуарами. Магазини компанії відкриті у всіх федеральних округах Росії, а також в Україні.

Основним власником і головою ради директорів Gloria Jeans є Володимир Мельников — 73-річний російський підприємець, який належить до найбагатших бізнесменів Російської Федерації.

O'stin — російський бренд повсякденного одягу, який належить компанії ГК "Спортмастер". Станом на 2016 рік здійснює свою діяльність у Росії, Білорусії, Казахстані, Китаї та в Україні.

Oodji — широко відомий на весь світ російський бренд молодіжного одягу, який заснували у 1998 році петербурзькі підприємці Дмитро Гарбузов і Дмитро Єрмаков. У Росії, Україні й у різних країнах Європи функціонує понад 300 магазинів Oodji.

Henderson — російський бренд класичного чоловічого одягу та взуття. Торгова марка була заснована в 1993 році у партнерстві з польським виробником LPP SA Президент і власник компанії — бізнесмен з Єревану Рубен Арутюнян, у минулому — дистриб'ютор великих міжнародних компаній.

Respect — російська торгова марка, мультибрендова мережа магазинів чоловічого та жіночого взуття й аксесуарів. Компанія реалізує взуттєву продукцію під власною маркою й іншими відомими брендами. Її засновником став російський підприємець Сергій Порутчик.

Банки

Сбербанк — найбільший банк у Росії та СНД з найширшою мережею підрозділів. Дочірні банки "Ощадбанку" працюють у Казахстані, Україні, Білорусії та в Центральній Європі.

Альфабанк — найбільший російський універсальний приватний банк, який спеціалізується на обслуговуванні приватних і корпоративних клієнтів. У банківську групу "Альфа-банк" також входять Альфа-банк Україна, Альфа-банк Білорусь, Альфа-банк (Казахстан).

Косметика

Чорна перлина — торгова марка, заснована в 1996 році на зорі зародження сучасного російського косметичного ринку. Бренд належить компанії "Unilever" і пропонує продукцію для кожного віку.

Чиста лінія — російська компанія-виробник beauty-продуктів на основі фітотерапії, створена у 1996 році. Бренд випускає косметику по власній розробленій рецептурі. "Чиста лінія" належить компанії Unilever.

Рецепти Бабусі Агафії — російський косметичний бренд, який завоював свою популярність завдяки продукції, розробленій на основі старовинних рецептів і перш за все досвіду сибірської травниці Агафії Тихонівни Єрмакової.

Заснував бренд російський бізнесмен Андрій Трубніков, який вивів на ринок бренди Natura Siberica, Organic Kitchen, Planeta Organica й інші.

Бархатные ручки  - одна з торгових марок великого російського концерну, яка існує на ринку вже 20 років. Власник бренду — величезний косметичний гігант Unilever.

Ушастий Нянь - продукт російської компанії "Невська косметика", яка існує з 1839 року. "Ушастий нянь" — це лінія гіпоалергенної косметики по догляду за дитиною з перших днів її життя.

Faberlic — російська компанія прямих продажів, виробник косметики, одягу, аксесуарів та взуття. Була заснована в 1997 році Олександром Нечаєвим — російським підприємцем, політичним діячем, творцем партії "Нові люди" (2020 рік).

Продукти

Дитяче харчування під брендом "Агуша" багато років виготовляється на території Ліанозівського молочного комбінату. Бренд належить компанії "Вімм-Білль-Данн" і забезпечує малюків широким асортиментом корисних продуктів.

Простоквашино — один із найбільших російських брендів молочної продукції. Історія "Простоквашино" почалася у 2002 році, коли було укладено угоду між компанією "ЮНІМІЛК" і письменником Едуардом Успенським, який придумав персонажів. З 2010 року брендом володіє компанія Danone.

Макфа — лідер ринку макаронних виробів та борошна в Росії, великий виробник круп і зернових пластівців. Компанія володіє власними сільськогосподарськими угіддями. Основним власником "Макфи є російський підприємець Валерій Юревич.

Greenfield — досить відомий у Росії бренд чаю. Заснований він петербурзькою компанією "Орімі Трейд", а зареєстрований на спеціально створену британську компанію Greenfield Tea Ltd.

Tess — торгова марка, яка з 2007 року пропонує класичні сорти чорного і зеленого чаю. Бренд був заснований російською компанією "Орімі трейд" як оригінальне доповнення до вже запущеної марки Greenfield.

Бесіда — російська торгова марка чаю, заснована в 1998 році. Належить транснаціональній компанії Uniliver.

Балтика — марка пива, яка випускається російською пивоварною компанією "Балтика" (що належить скандинавському пивоварному холдингу Baltic Beverages Holding).

Старий мельник — російська марка пива, яка виробляється пивоварною компанією АТ "Пивоварня Москва-Ефес" з 1999 року.

Побутова хімія

Sarma — це синтетичні засоби для прання та видалення плям. Виробник відомого бренду — російська компанія "Невська косметика". За короткий час продукти "САРМА" заслужили бездоганну репутацію.

Losk — нині бренд належить компанії Henkel — німецькій хімічній компанії зі 120-річною історією, а почали виробляти його за німецькою технологією на фабриці в Тосно Ленінградської області у 1994 році.

Заклади

Волконський — це перша в Росії та Україні мережа традиційних кафе-пекарень. Власник кафе "Волконський" — Олександр Рене Гарез — російсько-французький діяч, адвокат, засновник юридичної бюро Garese Associates.

Євразія - російська мережа ресторанів і суші-барів, заснована у 2001 році. Велика частина ресторанів "Євразія" знаходиться в Санкт-Петербурзі. Власник Олексій Фурсов — російський підприємець, продюсер, керівник мережі спортивних клубів "Fitness House".

Кофе Хауз - російську мережу в 1999 році заснував бізнесмен, підприємець Тимур Хайрутдинов. У 2014 році його бізнес купив конкурент — "Шоколадниця", але через складну структуру власності український актив в угоду не увійшов.

За даними Державного реєстру юридичних осіб, "Кофе Хауз Україна" належить офшору ТРК Холдинг Лтд (кінцевий бенефіціар — Тимур Хайрутдинов) і українці Світлані Шікуловій.

Зазначимо, що на території України ці бренди представлені компаніями-резидентами, зареєстрованими відповідно до законодавства нашої держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Украинец

13 червня 2022, 11:55

пора создать реестр кто продает российские товары, магазин TA DA например, АШАН...


Новини