Головна Новини Бізнес економіка Яким має бути механізм компенсації вартості втраченого майна для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким має бути механізм компенсації вартості втраченого майна для українців

Що варто взяти до уваги під час розробки механізму компенсації вартості майна українців

10 березня 2022, 21:50
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про запуск "ЄПідтримки" для українців, які втратили своє майно внаслідок воєнних дій. За допомогою програми реєструватимуть заявки на компенсацію вартості зруйнованої або пошкодженої рухомої та нерухомої власності.

Яким має бути механізм компенсації вартості втраченого майна для українців

Зруйновані міста внаслідок обстрілів окупантів, фото Фейсбук

"Кожен, хто залишився без даху над головою. Кожен чий будинок чи квартира було знищено окупантом, зможе залишити заявку на відшкодування у "Дії". Ми вже створили Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури. І щойно війну буде завершено, ми почнемо відновлювати все, що зруйнував ворог", — наголосив прем'єр.

Власник медіагрупи "Коментарі" Віктор Гольдський каже, що головним питанням залишиться те, в якому вигляді буде здійснено компенсацію громадянам: у натуральному чи грошовому. З одного боку, поки що невідомо, як практично функціонуватиме цей механізм, адже алгоритм законодавчо ще не прийнятий.

"Вже понад 2 млн українців виїхало закордон і не просто виїхало, а облаштовується на новому місці. Дорослі шукають роботу, а діти йдуть до школи. І постає питання: скільки з них готові будуть повернутися в Україну, особливо якщо їхні будинки були зруйновані. Їх просто нічого в Україні не тримає. Так, вони подадуть заяву на компенсацію, але отримані гроші будуть витрачені в чужій країні", - пише експерт.

Виходячи з ситуації на фронтах і міграційних процесів, що продовжуються, в Україні, де щодня громадяни їдуть, евакуюються з міст за кордон або в інші області, механізм компенсації втраченого житла дійсно дуже потрібен, але в натуральній формі.

"Твоя квартира була зруйнована — отримай нову від держави. Таким чином ми "вбиваємо 2-х зайців" - підтримуємо вітчизняних будівельників держзамовленням, що стимулює економіку, і даємо однозначний сигнал українцям, що країна їх не забула, що країна про них дбає, що країна в їх потребує, що країна готова за них боротися", - наголошує Віктор Гольдський.

Як повідомляв портал, уряд розроблятиме державну програму для відновлення населених пунктів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини