Головна Новини Бізнес економіка Який курс долара чекає на українців наприкінці року: прогнози банкірів
commentss НОВИНИ Всі новини

Який курс долара чекає на українців наприкінці року: прогнози банкірів

Експерти прогнозують стабілізацію гривні до 40-40,5 за долар до кінця року

23 липня 2024, 21:00
Поділіться публікацією:

Президент Асоціації українських банків (АУБ) Андрій Дубас під час брифінгу в Медіацентрі Україна поділився оптимістичним прогнозом щодо курсу долара. За його словами, середній показник на кінець року очікується на рівні 40-40,5 грн за долар.                                 

Який курс долара чекає на українців наприкінці року: прогнози банкірів

Який курс долара чекає на українців наприкінці року

"Сьогодні ми маємо показник трохи більш як 40 грн за долар. Але по кінцю року, якщо взяти курс, який був протягом усього року, я думаю, що як середнє арифметичне, якщо його порахувати, – він буде в позначці 40-40,5. Тому що на початку року ми бачили показник 39, навіть він трохи нижче опускався в лютому, потім він почав рости", – зазначив Андрій Дубас.

Він також підкреслив важливу роль Національного банку України (НБУ) у підтримці стабільності курсу. Завдяки значним золотовалютним резервам, які наразі становлять близько 41 млрд доларів, НБУ має можливість ефективно регулювати коливання курсу.

"Національний банк сьогодні витрачає золотовалютні резерви на підтримку курсу, тому що в нас імпорту набагато більше, ніж експорту через війну, в нас величезна частка економіки просто знищена росіянами. Але у нас велика коаліція міжнародних партнерів в Україні, які фінансово підтримують Україну", – пояснив Дубас.                                 

“Коментарі” також писали, що Олексій Плотніков, доктор економічних наук, вважає, що зниження попиту на іноземну валюту допоможе стабілізувати гривню і поліпшити економічну ситуацію в країні. На його думку, правильні кроки в економічній політиці вже дають результати і створюють основу для майбутнього розвитку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини