Головна Новини Бізнес економіка Яку кількість українських туристів очікують у Єгипті
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку кількість українських туристів очікують у Єгипті

Єгипетська влада стимулюватиме українців до тривалого туризму

8 червня 2021, 18:35
Поділіться публікацією:

Влада Єгипту прогнозує, що у 2021 році країну відвідає приблизно 8 млн іноземних туристів, зокрема близько 1,5 млн українців. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на посла Арабської Республіки Єгипет Айман Ахмеда Мокхтар Елгаммаля.

Яку кількість українських туристів очікують у Єгипті

Єгипет - фото з відкритих джерел

Дипломат стверджує, що українці здебільшого обирають Шарм-Ель-Шейх, Хургаду або ж пляжні готелі, звідки вирушають максимум в одноденну пізнавальну поїздку — побачити піраміди й основні пам'ятки Каїра.

"Ми пропонуємо відвідати різноманітні історичні пам'ятки, чотириденні круїзи по Нілу з Луксора в Асуан, нові зони для водних видів спорту, віндсерфінгу. Крім того, на заході пустелі є унікальні мінеральні води та сольові озера, корисні для оздоровлення. Цього року українці почали звертати увагу на такі атракції", — додав Мокхтар Елгаммаль.

Також посол зазначив, що влада країни всіляко сприяє збільшенню попиту на триваліше перебування українців у Єгипті.

"Єгипет — прекрасна пропозиція для українських співробітників на "дистанційці": цілий рік гарна погода, недалеко і просто добиратися. І ми стимулюємо таких туристів: надаємо 20-відсоткову знижку на розміщення на тривалий термін — 20 днів і більше", — пояснив дипломат.

Нагадаємо, що недалеко від Луксора — міста в Верхньому Єгипті, на східному березі Нілу археологи виявили так зване "загублене золоте місто". Американський єгиптолог Бетсі Брайан назвала відкриття міста найважливішою знахідкою у Єгипті з часів виявлення гробниці Тутанхамона.

За її словами, це місто допоможе краще пізнати й побачити, як жили люди в той час, коли країна була на піку свого процвітання, і зрозуміти одну з найбільших загадок історії: чому Ехнатон і Нефертіті вирішили переїхати в Амарну.

Додамо, що недалеко від Каїра археологи виявили древні артефакти, а також похоронний храм однієї з давньоєгипетських цариць, про яку раніше не було відомо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Єгипет запустив безкоштовні онлайн-екскурсії по визначних пам'ятках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини