Головна Новини Бізнес економіка Японія дала Україні відстрочку за боргами
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія дала Україні відстрочку за боргами

Платежі перенесені на 2027 - 2031 роки

18 січня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:

Міністр фінансів Сергій Марченко під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Кунінорі Мацудою підписав Угоду, що передбачає відтермінування платежів за кредитами, залученими від уряду Японії. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на пресслужбу українського відомства. 

Японія дала Україні відстрочку за боргами

Фото: https://pixabay.com/


Зокрема, українській стороні дозволили перенести погашення позик за чотирма кредитними угодами на загальну суму понад 50 мільйонів доларів на 2027 — 2031 роки.


За словами Марченка, якого цитує його пресслужба, згода Токіо на відтермінування платежів з обслуговування та погашення позик “дозволить зменшити боргове навантаження на держбюджет та направити кошти на фінансування потреб безпеки і оборони”.


Крім того, посадовець висловив сподівання, що Японія підтримуватиме Україну протягом поточного року, коли та головуватиме у G7.


Нагадаємо, у вересні Кабмін, а також уряди Канади, Франції, Федеративної Республіки Німеччина, Японії, Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії та Сполучених Штатів Америки підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання питання платежів з обслуговування державного боргу України.


Раніше Марченко в іноЗМІ розказав, що заявленої на 2023 рік фінансової допомоги від міжнародних донорів може не вистачити, оскільки нові ракетні обстріли збільшують витрати української економіки. На думку Марченка, міжнародні партнери та фінансові інституції мають знайти нові інструменти, оскільки атаки на країну продовжуються. Таким ефективним рішенням, яке б допомагало у вирішенні нагальних фінансових потреб, може бути фінансово-координаційна платформа, запропонована президентом на очільником уряду. Ідея створення цієї платформи полягає в тому, щоб на регулярній основі збирати за одним столом країни-члени G7 та міжнародні фінансові інституції для обміну інформацією про ключові події та прогнози, а також для забезпечення своєчасного та ефективного спрямування фінансової допомоги від різних донорів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://mof.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини