Головна Новини Бізнес економіка Японія готова відмовитись від російської нафти – прем'єр-міністр Кісіда
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія готова відмовитись від російської нафти – прем'єр-міністр Кісіда

Відмова від російської нафти відбуватиметься у Японії поетапно

9 травня 2022, 08:49
Поділіться публікацією:

Незважаючи на суттєву залежність від енергоресурсів, Японія готова відмовитись від російської нафти.

Японія готова відмовитись від російської нафти – прем'єр-міністр Кісіда

Найбільша японська нафтопереробна компанія Eneos Holdings вже припинила закупівлю російської нафти. Фото: Eneos Holdings

Про це 8 травня після віртуальної конференції лідерів G 7, під час якої було заявлено про плани провідних країн світу відмовитись від імпорту нафти з РФ, заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, повідомляє Reuters.

"Для країни, яка сильно залежить від імпорту енергоресурсів, це дуже складне рішення. Але координація з G7 важливіша", – наголосив прем'єр.

У той же час Кісіда не уточнив, скільки часу потрібно Японії на те, щоб повністю відмовитися від нафти з РФ. Він лише додав, що це відбуватиметься поетапно.

Тим часом, як інформує агентство, найбільша японська нафтопереробна компанія Eneos Holdings вже припинила закупівлі російської нафти, почавши закуповувати сировину на Близькому Сході.

Варто зазначити, що Російська федерація входить до п'ятірки найбільших постачальників сирої нафти та зрідженого природного газу до Японії.

Зокрема, в 2021 році Японія купила близько 33 мільйонів тонн нафти з Росії, що становить 4% від загального імпорту.

Крім цього, японські компанії мають частку у великих нафтогазових проектах на території Росії, у тому числі, на Сахаліні.

Нагадаємо, 4 травня під час виступу в Європарламенті голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн представила шостий пакет санкцій проти Російської федерації, який, зокрема, включає ембарго на імпорт усієї нафти з РФ.

Раніше повідомлялося, що у березні цього року Великобританія, слідом за США, відмовилася від закупівлі енергоносіїв із Російської федерації.










Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини