Головна Новини Бізнес економіка З початку війни в Україні зросли ціни на продукти: що подорожчало найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

З початку війни в Україні зросли ціни на продукти: що подорожчало найбільше

За місяці війни змінилися ціни на м'ясо, молочні продукти та овочі

23 липня 2022, 10:45
Поділіться публікацією:

З лютого до червня в Україні значно зросли ціни на деякі харчові продукти. Про це повідомляється на сайті Держстату.

З початку війни в Україні зросли ціни на продукти: що подорожчало найбільше

Ціни на товари в Україні. Фото з відкритих джерел

Так, у статистиці, опублікованій за червень 2022 року, зазначається, що з початку війни в країні зросли ціни на м'ясо. Кілограм свинини у лютому обходився покупцям у середньому по 123,50 грн, у червні вартість зросла до 140,24 грн/кг. Філе куряче за цей період подорожчало із 123,63 грн/кг до 131,97 грн/кг. А ціни на яловичину навпаки за цей час впали. У лютому кілограм м'яса коштував 208,02 грн, а в червні вартість впала до 205,59 грн/кг. Цінник на морожену рибу збільшився з 105,83 грн/кг до 130,60 грн/кг (з лютого до червня).

За часи війни в Україні також подорожчали молочні продукти. Наприклад, цінник на м'які жирні сири зріс із 139,55 грн/кг до 146,76 грн/кг. Сметана жирністю до 15% у середньому коштує покупцям 85 гривень за 1 кг, а в лютому середня ціна на продукт становила 76,56 грн/кг. Вершкове масло подорожчало з 54,56 грн/200г до 59,97 грн/200г.

Значно за ці місяці в Україні зросла вартість овочів. Цінник на білокачанну капусту збільшився практично вдвічі з лютого по червень. Раніше середня ціна на капусту складала 20,33 грн/кг, а у червні – 39,57 грн/кг. Ріпчаста цибуля подорожчала з 14,52 грн/кг до 25,70 грн/кг. Вартість буряків змінилася з 17,56 грн/кг до 32,23 грн/кг. Ціна на картопля у червні склала 12,24 грн/кг, у лютому – 9,54 грн/кг. Морква подорожчала із 15,76 грн/кг до 27,69 грн/кг.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, як приготувати домашні шпроти із салаки. Оскільки останнім часом консерви зі шпротів збільшились у ціні, стало вигідніше та смачніше готувати шпроти самостійно в домашніх умовах.

Також видання "Коментарі" публікувало рецепт найсмачнішої домашньої шаурми. Усього кілька простих кроків приготування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини