Головна Новини Бізнес економіка За рік прибуток Saudi Aramco злетів майже вдвічі
commentss НОВИНИ Всі новини

За рік прибуток Saudi Aramco злетів майже вдвічі

Рекордний квартальний прибуток забезпечений зростанням цін на нафту та обсягів продажів

16 травня 2022, 11:15
Поділіться публікацією:

У першому кварталі поточного року чистий прибуток державної компанії Саудівської Аравії Saudi Aramco склав 39,5 мільярда доларів.

За рік прибуток Saudi Aramco злетів майже вдвічі

Як повідомляється на сайті компанії, це в 1,8 рази перевищує показник відповідного періоду 2021 року. За інформацією компанії, рекордний квартальний прибуток забезпечений зростанням цін на нафту та обсягів продажу, а також підвищенням рентабельності переробки та збуту.

Зокрема, грошовий потік Saudi Aramco від операційної діяльності зріс на 44%, склавши 38,2 мільярда доларів, вільний грошовий потік збільшився на 68% і склав 30,6 мільярда доларів.

Капітальні витрати Saudi Aramco у звітний період становили $7,6 млрд, що на 7,5% нижче порівняно з першим кварталом 2021 року. Компанія зазначає, що очікує на зростання капітальних витрат приблизно до середини десятиліття для реалізації довгострокової стратегії розвитку.

На виплату дивідендів за підсумками своєї діяльності за три місяці 2022 року Saudi Aramco спрямує 18,8 мільярда доларів. Крім того, ухвалено рішення розподілити по одній бонусній акції на кожних десять акцій компанії.

Середній добовий видобуток вуглеводнів Saudi Aramco у першому кварталі склав 13 мільйонів барелів нафти. У той же час, за аналогічний період минулого року було видобуто 11,5 мільйона барелів.

Нагадаємо, 11 травня на біржових торгах ринкова капіталізація державної компанії Саудівської Аравії Saudi Aramco перевищила вартість корпорації Apple Inc: на біржових торгах вартість акцій SA становили 2,43 трильйона доларів. Таким чином, вона стала найдорожчою компанією у світі.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини