Головна Новини Бізнес економіка Західні компанії продовжують працювати з Росією: дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні компанії продовжують працювати з Росією: дослідження

Понад тисяча компаній

23 березня 2023, 17:59
Поділіться публікацією:

Незважаючи на санкції, понад 1400 компаній з ЄС та країн Великої сімки все ще працюють у Росії, згідно з дослідженням, проведеним Єльським університетом. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на Wilson Center.

Західні компанії продовжують працювати з Росією: дослідження

Санкції проти агресії Путіна

Ці компанії — від інформаційних технологій до логістичних фірм — допомагають Росії продовжувати стимулювати свою економіку і фінансувати війну, що триває, пишуть дослідники.

При цьому, за даними швейцарського Університету Сент-Галлена, лише 9% компаній із країн ЄС та G7 вийшли з Росії після її повномасштабного вторгнення до України.

"Їхні висновки заперечують наратив про те, що західні фірми масово залишають ринок. По суті, багато компаній з головними офісами в цих країнах протистояли тиску з боку урядів, засобів масової інформації та неурядових організацій з вимогою залишити Росію після вторгнення в Україну", — йдеться у повідомленні. 

На момент повномасштабного вторгнення у Росії працювали 2405 дочірніх компаній, які належали 1404 компаніям із ЄС та G7.

Зазначимо, що глава уряду України повідомив, що на повоєнне відновлення України знадобиться майже півтрильйона доларів. Насамперед, йдеться про відновлення в п'яти галузях — енергетична інфраструктура, житло, критична інфраструктура, економіка та гуманітарне розмінування.

Тим часом, Медведєв розповів, чи готова Росія до переговорів із Заходом.

При цьому, завдяки ЗМІ, стали відомі імена 12 друзів Путіна — у списку несподівані "імена". Так, The Economist проаналізував країни світу за 11 параметрами у трьох областях та створив "Індекс друзів Путіна".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини