Головна Новини Бізнес економіка Записи НАБУ щодо Буславец: думка експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Записи НАБУ щодо Буславец: думка експерта

Призначення Ольги Буславец обговорювали топ-менеджери ДТЕК: що за цим слід

21 грудня 2020, 15:32
Поділіться публікацією:


Записи НАБУ щодо Буславец: думка експерта

Якщо інформація з записів НАБУ по Буславец підтвердиться, відповідальність за корупцію повинна бути максимальною. Про це заявив політолог Анатолій Октисюк, коментуючи записи НАБУ, на яких керівництво ДТЕК обговорювало призначення Буславец як міністр.

"У разі підтвердження інформації з записів НАБУ, на яких топ-менеджер ДТЕК обговорює з іноземним громадянином призначення Ольги Буславец в уряд, поза всяких сумнівів, мова йде про корупцію з нанесенням державі шкоди в особливо великих розмірах. Відповідальність за цей злочин також повинна бути максимальною з передбачених в Кримінальному кодексі — 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", — говорить експерт.

За його словами, зв'язок Ольги Буславец з ДТЕК простежувалася ще до її призначення в уряд. Експерт простежує зв'язок її рішень в інтересах одного з власників енергетичних компаній.

"У статусі виконувача обов'язків міністра вона демонстративно протягом майже всього 2020 року брала рішення в інтересах монополіста. Саме шокуюче з цих рішень: штучне антиринкове обмеження потужностей, що виробляє дешеву електроенергію Енергоатому, щоб забезпечити продаж дорожчої електроенергії теплових електростанцій Ахметова. Як наслідок, на українському енергоринку одна з найвищих цін в Європі", — вважає Октисюк.

Експерт також заявляє про те, що володіючи монополією, можна отримувати надприбутки.

"Якщо записи НАБУ допоможуть виправити ситуацію і притягти до відповідальності авторів тіньової схеми, це зніме з економіки корупційну цінову надбавку, яка діє в інтересах лише одного олігарха", — резюмував політолог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини