Головна Новини Бізнес економіка Запорізька ТЕС зупинила свою роботу через відсутність вугілля
commentss НОВИНИ Всі новини

Запорізька ТЕС зупинила свою роботу через відсутність вугілля

На сьогоднішній день вугілля на станцію поставити неможливо через окупацію Енергодару та бойові дії на півдні України

5 травня 2022, 13:23
Поділіться публікацією:

Одна з найбільших в Україні теплоелектростанцій Запорізька ТЕС призупинила свою роботу через відсутність вугілля.

Запорізька ТЕС зупинила свою роботу через відсутність вугілля

Запорізька ТЕС. Фото: Дмитро Орлов

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов.

За його словами, сьогодні паливо на станцію неможливо поставити через те, що Енергодар тимчасово окупований російськими військами.

Окрім цього, як зазначив міський голова, на півдні України продовжуються бойові дії, через що виникли проблеми з логістикою, зумовлені руйнуванням інфраструктури, зокрема мостів та залізниці.

При цьому Орлов зазначив, що зупинка роботи ТЕС не вплине на жителів міста, оскільки тепло, енерго та водопостачання в Енергодарі переведено на Запорізьку АЕС. Проте мер попередив, що в Енергодарі не виключено зниження температури гарячої води на кілька градусів.

Орлов додав, що зараз персонал Запорізької ТЕС тимчасово переведений на вимушений простий.

Запорізька ТЕС, яка входить до енергетичного холдингу ДТЕК українського бізнесмена Ріната Ахметова, є найпотужнішою тепловою електростанцією України поряд із Вуглегірською ТЕС (Донецька область).

Нагадаємо, 3 березня до Енергодару зайшли близько 100 одиниць військової техніки російських військ. Жителі намагалися чинити опір, на блокпостах продовжувався бій. Загарбники відкривали вогонь за мирним населенням.

Раніше міський голова Енергодару Дмитро Орлов поінформував, що на території міста після обстрілу російських окупантів уже немає водопостачання, у деяких мікрорайонах немає електричного освітлення.

Крім цього, внаслідок обстрілу виникла пожежа на Запорізькій АЕС. Співробітники станції вночі відключили 3-й енергоблок, із 6 енергоблоків працює один. Займання сталося у приміщенні навчально-тренувального корпусу, там горіло три верхні поверхи п'ятиповерхової будівлі.

Згодом у Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили про те, що пожежу на території Запорізької АЕС у місті Енергодар було ліквідовано.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини