Головна Новини Бізнес економіка Зерновий шантаж: кількість виходів суден з українським збіжжям впала до антирекорду
commentss НОВИНИ Всі новини

Зерновий шантаж: кількість виходів суден з українським збіжжям впала до антирекорду

У відповідь на заяви міжнародних партнерів надати Україні сучасне озброєння, росіяни посили блокування «зернового коридору»

27 січня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:

Упродовж січня кількість виходів суден із українським збіжжям трималася на рівні 2,7. Тобто в середньому з портів великої Одеси виходили два — три кораблі в день. Це фактично один із найнижчих показників за всі місяці існування "зернової ініціативи". Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на прес-службу Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

Зерновий шантаж: кількість виходів суден з українським збіжжям впала до антирекорду

Фото: https://uc.od.ua


Такі пропускні обсяги пояснюються штучним блокуванням роботи "зернового коридору" з боку російських інспекторів, що спостерігається протягом чи не всього періоду існування цієї ініціативи. Однак за останні дні, станом на кінець січня, ситуація погіршується і добова кількість суден впала до 2,5. Це антирекордний показник, зазначають у відомстві. 


Утім середня вага відправок на одному судні в поточному місяці зберігається на рівні 37 тисяч тонн, що є найкращим показником за час роботи "зернового коридору". 


"Але на загальну кількість відправок у січні це позитивно не вплинуло, — зауважують у Міністерстві агрополітики. — Так, Коридором за перший місяць нового року виїхало лише 2,4 млн тонн збіжжя, тоді як у вересні та жовтні це було понад чотири млн тонн".


Зазначається, що у січні з портів було відправлено 540 тисяч тонн української пшениці, з них до країн Африки – 61 тисяча тонн.


Загалом Україна в межах зернової ініціативи з дозволених портів відправила 675 суден із вантажем вагою 18,4 млн тонн. При цьому до країн Африки поставки склали 2,3 млн тонн, Азії – 5,1 млн тонн, Європи – 7,5 млн тонн, Близького Сходу – 3,4 млн тонн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини