Головна Новини Бізнес економіка Жеваго вийшов зі складу ради директорів Ferrexpo
commentss НОВИНИ Всі новини

Жеваго вийшов зі складу ради директорів Ferrexpo

Це сталося після затримання колишнього нардепа та бізнесмена на курорті в Куршевелі.

30 грудня 2022, 15:09
Поділіться публікацією:

Компанія Ferrexpo, виробник та експортер високоякісних окатишів із залізної руди, повідомила про вихід бізнесмена зі складу ради директорів Костянтина Жеваго.

Жеваго вийшов зі складу ради директорів Ferrexpo

Фото:https://dynamo.kiev.ua/


“Після вчорашніх повідомлень у засобах масової інформації Рада директорів Ferrexpo проводила регулярні засідання, розглядала позицію пана Жеваго як директора Компанії, отримувала поради від зовнішніх радників і підтримувала контакти з представниками та членами сім’ї пана Жеваго, щоб спробувати прояснити його поточну ситуацію. Компанія повідомляє, що пан Жеваго залишає раду директорів Ferrexpo plc. Правлінню було повідомлено, що пан Жеваго готовий негайно піти з Правління Ferrexpo plc.”, — сказано в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі. 


Як відомо, 27 грудня Костянтина Жеваго затримали на гірськолижному курорті у французьких Альпах. Затримання екснардепа й одного з найбагатших бізнесменів країни відбулося за запитом слідчих ДБР. Жеваго підозрюють у вчиненні розтрати 113 млн доларів банку "Фінанси і кредит". На цю суму “Фінанси та кредит” поручився за офшорну компанію, котра не виконала зобов’язань за позиками. Відтак іноземні фінустанови стягнули заставу 113 млн доларів. Після цього український банк визнали неплатоспроможним. 


Нині під арештом майно бізнесмена, включно з акціями його підприємств на сотні мільйонів гривень, корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості, а також на активи інших пов’язаних з ним юридичних осіб. 

Восени 2020 року майно на понад 300 млн гривень було передано в АРМА. 


28 грудня Суд Шамбері ухвалив рішення про екстрадиційний арешт Жеваго. Питання про екстрадиція бізнесмена розглянуть 5 січня.

Костянтин Жеваго входить до п’ятірки найбагатших українців. До війни його статки оцінювались в 1,4 мільярда доларів. Він володіє Ferrexpo – металургійною компанією з активами в Україні, яка виробляє окатиші з залізної руди, які є продуктом преміум-класу для світової сталеливарної промисловості. У 2021 році компанія виробила 11,2 мільйона тонн залізорудних окатишів. Це робить Ferrexpo третім у світі експортером окатишів з часткою ринку приблизно 9 %, запевняють в компанії. Свою продукцію вона поставляє на сталеливарні заводи в Австрії, Німеччині, Японії, Південній Кореї, Тайвані, Китаї, Словаччині, Чехії, Туреччині, В’єтнамі та Америці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини