Головна Новини Бізнес економіка Житлова субсидія: скільки отримуватимуть і яким чином
commentss НОВИНИ Всі новини

Житлова субсидія: скільки отримуватимуть і яким чином

Міністр соціальної політики оцінив житлову обстановку

13 грудня 2021, 00:15
Поділіться публікацією:

Українці незабаром почнуть отримувати платіжки за комунальні послуги з урахуванням плати за тепло у будинку за повний місяць. Якщо витрати перевищують за комуналку 15% сімейного бюджету – державою передбачено житлові субсидії.

Житлова субсидія: скільки отримуватимуть і яким чином

Житлова субсідія - фото з відкритих джерел

Про це розповів заступник голови Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

Як передає apostrophe.ua, за словами міністра соціальної політики Віталія Музиченка, в Україні взимку середній розмір житлової субсидії становитиме близько двох тисяч гривень.

Сам розмір субсидії буде розраховуватись індивідуально на підставі доходу сім'ї. Отже, це може бути і три, і п'ять тисяч гривень.

На сьогоднішній день близько 2,6 мільйона домогосподарств (у жовтні додалося ще 100 тисяч). Відомство Міністерства соціальної політики очікує, що у розпал опалювального сезону люди почнуть масово звертатися за оформленням держдопомоги. Отже, зрештою розраховують, що кількість домогосподарств, які отримують субсидії, зросте до 3 мільйонів.

Віталій Музиченко розповів, що протягом року було вдосконалено механізм призначення субсидій для максимальної зручності. Наприклад, близько 80% тих, хто мав право на субсидію, отримали її автоматично. Під час цього опалювального сезону підвищили розмір субсидії на комунальні послуги, що найбільш використовуються, для жителів регіонів "червоної" карантинної зони, спростили доступ до субсидій жителям населених пунктів на лінії зіткнення.

Також уряд стежить за наявністю коштів на фінансування програми житлових субсидій. На сьогоднішній день повноцінно фінансуються всі заявки на виплату субсидій.

Чиновник Мінсоцполітики закликав українців звертатись до органів соцзахисту для оформлення субсидії, якщо проблематично платити платіжки самостійно.

Раніше портал новин "Коментарі" повідомляв про те, що заступника міністра МВС України Гогілашвілі можуть звільнити за розбирання на блокпості, біля Краматорська.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини