Головна Новини Бізнес економіка Життя українських бізнесменів: для чого і на що вони беруть кредити
commentss НОВИНИ Всі новини

Життя українських бізнесменів: для чого і на що вони беруть кредити

За минулий тиждень бізнесмени України взяли кредити на суму у 1,5 мільярда гривень. Отримати кредит побажали 360 підприємців

24 травня 2023, 12:30
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє Міністерство економіки України,пишуть "Коментарі".

Життя українських бізнесменів: для чого і на що вони беруть кредити

Кредити для бізнесу. Фото з відкритих джерел

"З початку поточного року банки видали бізнесу 8,9 тисяч кредитів на 31,6 млрд грн. Від початку дії програми “Доступні кредити 5-7-9%” загалом видано 62 тисячі кредитів на 197,6 млрд грн", — зауважують там.

За даними Міністерства, найбільше заможних українців, охочих взяти кредит, використовують його для антикризових цілей. Ця сума уже перетнула межу у 62 мільярди грн. Наступна сходинка, що складає 55 мільярдів грн, — антивоєнна. Разом з тим, бізнес узяв 28, 6 мільярда грн на рефінансування попередніх кредитів, а також на інвестиції — 12,6 мільярда грн. Окрім того, на підтримку та продовження своєї діяльності, понад 30 мільярдів грн взяли аграрії, а 1,5 мільярда грн кредитів використовують торговельні компанії для збільшення обігових коштів.

"Найчастіше кредитуються за програмою компанії, які функціонують у сферах: сільського господарства (53%); торгівлі та виробництва (24%); промислової переробки (13%), — підкреслюють у Міністерстві економіки України.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Яка країна ЄС досі не скасувала односторонніх обмежень агроімпорту з України Єврокомісія підтвердила, Угорщина — єдина не скасувала односторонніх обмежень агроімпорту з України.

Читайте також на сайті "Коментарі", — Торгова війна перейшла у новий етап: Китай обмежив продаж чіпів США. В США припускають, що це може бути відповіддю Китаю на позицію, яку лідери країн G7 зайняли на саміті в Японії. Влада  Китаю обмежила  продажу мікросхем американської  компанії Micron, пояснивши, що це принесе "серйозні ризики" для кібербезпеки країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини