Головна Новини Бізнес економіка Журналісти виявили "дивні тендери" Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналісти виявили "дивні тендери" Міноборони

Величезні замовлення Міноборони отримують маловідомі ФОПи

6 червня 2023, 17:18 comments2083
Поділіться публікацією:

Серед тендерів по харчам, які сьогодні провело Міністерство оборони України, три заявки по майже мільярду гривень кожна виграв ФОП Кукуза. Про це, як повідомляють "Коментарі", повідомив автор проекту NashiGroshi Юрій Ніколов.

Журналісти виявили "дивні тендери" Міноборони

Дивні тендери

"Серед сьогоднішніх тендерів Міноборони по харчам був і такий ціною в 1 мільярд. Тут половина учасників виявились ФОПами. Якось не так я собі уявляв масштаби діяльності фопів, — пише  Юрій Ніколов. - Думав це для малого бізнесу. А мільярд за півроку — це якось не малий бізнес, у моєму розумінні. Ой, і навіть не один, а два таких мільярдних тендери. І у обох аукціонах перемогла ФОП Кукуза. Ой, леле... Ось ФОП Кукуза виграла ще мільярд!!! Тобто ФОП претендує на "оборотку" 3 мільярди гривень за півроку".

- Це шось якось тойво... Чи ні? — дивується Юрій Ніколов.

Нагадаємо, що раніше Міністерство оборони було піймано на закупівлі яєць по 17 гривень за штуку. Тоді екс-заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов заспокоїв громадськість, заявивши, що Міноборони не витратило ні копійки за опублікованими у ЗМІ договорами.

Він розповів, що ще до публікацій у ЗМІ в міністерстві помітили помилку у документах і працювали над її виправленням, тому ці договори так і не потрапили до казначейства.

“Договір від 23 грудня 2022 року так і не був зареєстрований у казначействі – тобто, не є документом по суті де-юре. Вже до 1 січня документ мав бути направлений до казначейства, але ми цього не зробили, оскільки велася робота над помилками, що були виявлені".

Тим часом, стала відома реакція світу на підрив дамби на Каховській ГЕС.

Стало відомо, чи будуватимуть нову Каховську ГЕС.

А Україна скликає термінове засідання Ради безпеки ООН через підрив ГЕС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини