Головна Новини Бізнес економіка ЗМІ: американський кредитор тисне на суд для отримання контролю над українською компанією
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: американський кредитор тисне на суд для отримання контролю над українською компанією

Заборгованість GNT Group перед Argentem Creek Partners та Innovatus не є безспірною

10 листопада 2023, 18:11
Поділіться публікацією:

Американські кредитори Argentem Creek Partners та Innovatus розгорнули масштабну піар-кампанію для тиску на суд та прокуратуру напередодні чергового судового засідання у спорі з українською GNT Group. Про це пише УНІАН. 

ЗМІ: американський кредитор тисне на суд для отримання контролю над українською компанією

Американські кредитори розгорнули масштабну піар-кампанію для тиску на суд

Кредитори звинуватили український холдинг у неправомірних незаконних діях напередодні старту слухань у Верховному Суді касаційної скарги на банкурство компаній GNT Group: "Олімпекс Купе Інтернейшнл" та "Металзюкрайн корп лтд". 

Однак, як вказує видання, заяви Argentem Creek Partners та Innovatus є нічим іншим, як чорною піар-кампанією та тиском на суд і прокуратуру.

Американські кредитори використовують подібні інструменти, бо усвідомлюють відсутність правових підстав для подальшого банкрутства "Олімпекс Купе Інтернейшнл" та "Металзюкрайн корп лтд", зазначено у статті. 

Як зазначається, існує низка юридичних аспектів незаконності банкрутств українських компаній GNT Group:

       Агент Argentem Creek Partners – компанія Madison не мала права ініціювати банкрутства у судах, так як не є кредитором компаній.


       Згідно кредитному договору спір між сторонами повинен вирішуватись в арбітражному порядку відповідно до Регламенту Лондонського міжнародного комерційного арбітражного суду (LCIA).


       7 лютого 2023 року Окружний суд міста Нікосія (Кіпр) прийняв наказ, який забороняє кредитору Argentem Creek Partners та його агенту Madison вчиняти дії, направлені на заволодіння терміналами GNT.


       Ініціювати справу про банкрутство можливо, якщо компанія, не погашає заявлені вимоги, а у випадку із "Олімпекс Купе Інтернейшнл" та "Металзюкрайн корп лтд", непогашення вимог відбулось за рахунок того, що такі вимоги не оплатили директори, призначені ініціюючим кредитором, незважаючи на наявність коштів у компаній.


       Заборгованість GNT Group перед Argentem Creek Partners та Innovatus не є безспірною, тобто такою, яка підтвердження судовими рішеннями, і щодо якої існує судовий спір, тобто наявний спір про право.



Можна зробити висновок, що Argentem Creek Partners користується воєнним станом, щоб отримати у власність знеціненний бізнес, реальна вартість якого в чотири рази більша, ніж борг у 100 млн. дол. США, який міг бути погашений GNT Group. Тим паче, останні півтора роки загальноприйнятою є тенденція інвесторів по реструктуризації позик українських компаній, але американськими кредиторами вона повністю проігнорована. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини