Головна Новини Бізнес економіка Зрада чи перемога: в Мінекономіки сформували нові ціни на бензин
commentss НОВИНИ Всі новини

Зрада чи перемога: в Мінекономіки сформували нові ціни на бензин

На період з 3 по 13 вересня встановлено нові граничні ціни на "соціально значуще" паливо

7 вересня 2021, 13:01
Поділіться публікацією:

Зрада чи перемога: в Мінекономіки сформували нові ціни на бензин

АЗС, фото із відкритих джерел

Ціни на паливо впродовж поточного тижня можуть бути переглянуті в бік підвищення. Про це свідчать дані Директорату цінової політики та розвитку реального сектору економіки, опубліковані на офіційному сайті Мінекономіки.

За розрахунками середньої вартості бензину і дизельного пального від НАК "Нафтогаз України", яка є точкою відліку для встановлення автозаправними станціями роздрібних цін на пальне, вона до 13 вересня становить 25,94 грн. за літр для  бензину та  21,69 грн. за літр для дизельного палива, тобто є більшою на 41 коп., ніж тижнем раніше.  

При розрахуванні максимально припустимих на період карантину, запровадженого через світову пандемію коронавірусу, роздрібних цін на паливо (з максимальною націнкою в 5 грн. на літр бензину та 7 грн. на літр дизельного палива), окрім розрахунків НАК "Нафтогаз Україна" беруться до уваги суми акцизних податків та ПДВ, курс валют, за даними Нацбанку України і показники логістичних витрат, які розраховуються у відповідності до зовнішньоекономічних договорів.   

Таким чином, до 13 вересня включно ціни на бензин з октановим показником "EURO-95" не мають перевищувати 30,94 гривні за літр, а ціна дизельного пального на АЗС не має бути більшою за 28,69 гривні за літр.

Варто зазначити, що такі норми стосуються лише так званого "соціально значущого" пального, а преміальне паливо під норматив Мінекоміки не підпадає.

Раніше "Коментарі" повідомляли чого, на думку експертів, слід чекати від цін на паливо цієї осені, враховуючи як стандартні сезонні фактори ціноутворення, так і світову боротьбу із коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини