Головна Новини Бізнес економіка Зростання біткоїну продовжиться: названо ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

Зростання біткоїну продовжиться: названо ціну

Експерт пояснив, чому біткоїн набирає популярність

12 лютого 2021, 22:00 comments1326
Поділіться публікацією:

Біткоїн усе ще не можна назвати стабільною валютою, а зростання ціни відбувається тільки за рахунок збільшення попиту з боку користувачів. Про це говорить старший аналітик компанії Hamilton Алекс Шустер в статті "Коментарів".

Зростання біткоїну продовжиться: названо ціну

Фото з відкритих джерел

Так, новини з крипторинку викликають стабільний інтерес, причому, не у майнерів, а в обивателів. Крім того, COVID-19 істотно змінив пріоритети для інвестицій. Зокрема, у британців. Чимало опитаних жителів відзначали, що вони вважали за краще цифрові інвестиції фізичним, а 10% жителів Великобританії повідомили, що мають біткоїни. Що стосується британської столиці, то там криптовалюту і зовсім має кожен четвертий.

"Популяризація крипторинку через медійний сектор є маркетинговим ходом, — каже Алекс Шустер. — Згадайте, що в 2011-2013 роках інформаційний фон щодо крипторинку був помірним, але як тільки в 2013-2014-му криптовалюта почала дорожчати, тут же з'явилися криптовиставки та інші заходи, присвячені знайомству людей із цим інструментом".

Знайомство відбулося через інтернет-ЗМІ, блоги та соцмережі. Там писали, як прості майнери ставали мільйонерами. Зараз, відзначає експерт, маркетингова кампанія дещо змінилася.

Так, попит на біткоїни підтримується через інформацію про те, що медійні обличчя вірять у зростання вартості криптовалюти.

На думку Шустера, біткоїну, щоби стати платіжним засобом, перш за все, потрібна стабільність.

"Але як раз про неї говорити і не доводиться, бо актив нічим не підкріплений, і до цих пір зростання ціни відбувається тільки за рахунок збільшення попиту з боку користувачів, — говорить аналітик. — Можливо, в майбутньому ця тенденція і зміниться, але сьогодні масштаб піару такий, що ціна ще покаже зростання як мінімум на 100% від поточних рівнів в 43 тис. доларів. Поки великі гравці не почнуть масово фіксувати прибуток і йти з ринку, ціна буде рости".

Нагадаємо, експерт розповів про ризики покупки криптовалюти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини