Головна Новини Бізнес економіка Зростання є неминучим: у "Нафтогазі" зробили заяву про ціни на газ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зростання є неминучим: у "Нафтогазі" зробили заяву про ціни на газ

Міжнародні партнери закликають до лібералізації цін на енергію, зокрема на газ та електроенергію в Україні

6 грудня 2023, 22:25
Поділіться публікацією:

В період цьогорічного опалювального сезону ціни на газ  не збільшаться, але далі  його вартість зросте.

Зростання є неминучим: у "Нафтогазі" зробили заяву про ціни на газ

Ціни на газ в Україні (фото з відкритих джерел)

Про це глава правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов  сказав, відповідаючи на запитання журналіста РБК- Україна.

Посадовець стверджує,  що  впровадження реформи із запровадження ринку енергії в Україні є "неминучою".  

"Є відомий всім нам документ про очікування з точки зору реформ, де також чітко визначена лібералізація цін на електроенергію та газ. Але все ж таки строки запровадження реформи ринку енергії будуть залежати від рішення української держави і від фактичної ситуації, яка складається у нас всередині країни", — зазначив  голова правління НАК "Нафтогаз України".

При цьому,  він запевнює, що  в реформі лібералізації цін на енергію  має  враховуватись  ситуація із війною та  наявність стабільності.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що міністр енергетики розповів, чи буде підвищення ціни на електроенергіюМіністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що наразі у міністерстві немає планів змінювати тариф та підвищувати ціну на електрику для населення. 

Очільник Міненергетики розповів, що до кінця 2023 року діє спеціальне положення на ринку електроенергії стосовно забезпечення доступу населення до електроенергії. Крім того, Галущенко обіцяє продовжувати дію положення до кінця опалювального сезону.

За словами міністра українська система енергетики повністю готова до опалювального сезону. Попри це Галущенко назвав причину, яка може викликати відключення світла для населення.

Герман Галущенко повідомив, що Міністерство енергетики має напрацьовані рішення для екстрених завдань, які були здійсненні на основі минулого опалювального сезону, коли Росія завдавала атак по критичній енергетичній інфраструктурі України.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини