Головна Новини Бізнес фінанси Білл Гейтс назвав найбільшу помилку у кар’єрі: це коштувало йому сотні мільярдів доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Білл Гейтс назвав найбільшу помилку у кар’єрі: це коштувало йому сотні мільярдів доларів

Американський мільярдер Білл Гейтс розповів, як Microsoft втратила можливість стати панівною компанією на ринку смартфонів.

5 березня 2024, 17:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Білл Гейтс безсумнівно один з найвідоміших людей у світі технологій. Американський бізнесмен тривалий час був на вершині рейтингу найбагатших людей світу, маючи багатомільярдні статки. Однак навіть такі люди можуть втрачати можливості. Білл Гейтс розповів про найбільшу помилку у своїй кар’єрі.

Білл Гейтс назвав найбільшу помилку у кар’єрі: це коштувало йому сотні мільярдів доларів

Білл Гейтс назвав свою найбільшу помилку. Фото з відкритих джерел

Білл Гейтс заявив, що компанія Microsoft мала стати головним конкурентом Apple у сфері операційних систем. Саме це, за словами американського мільярдера, стало його найбільшою помилкою.

"Найбільшою помилкою є те, що я вчинив нерозважливо, через що Microsoft не стала тим, чим є Android. Android — це стандартна платформа для телефонів, що не належить Apple. Є лише одне місце для операційної системи не від Apple", — сказав Гейтс.

Впродовж багатьох років компанія Microsoft була лідером у комп’ютерній індустрії, однак не змогла захопити швидкорослий ринок смартфонів. Microsoft випустила власну мобільну операційну систему під назвою Windows Mobile ще у 2000 році. Тоді як Apple представила iPhone лише у 2007 році, а Google презентував Android у 2008 році.

Білл Гейтс пояснює, що компанія Microsoft почала працювати раніше над операційною системою, а також мала усі технічні можливості, ресурси та розуміння, що мобільні телефони стануть дуже популярними. Однак на зламі тисячоліть діяльність Microsoft була заблокована через антимонопольні суди, які звинувачували технологічного гіганта в придушенні конкуренції та перешкоджанні розвитку Apple і Netscape, яка створювала Navigator — альтернативу Internet Explorer. Таким чином Microsoft не приділила увагу мобільним телефонам під час їх революції.

"Нас відволікали під час нашого антимонопольного суду. Ми не доручили виконувати роботу найкращим людям. Тож це найбільша помилка, яку я припустився щодо того, що явно входило в наш набір умінь. Очевидно, що ми були тією компанією, яка повинна була цього досягти — але ми цього не зробили", — сказав Білл Гейтс.

Компанія Microsoft спробувала отримати частину ринку, перевипустивши операційну систему Windows Phone у 2010 році, яка стала базовою для смартфонів Nokia. Однак Android від Google вже встиг захопити значну частину ринку, а Windows Phone виявилась не надто вражаючою системою. У 2017 році Microsoft відмовилась від Windows Phone через те, що вони так і не змогли вплинути на ринок мобільних телефонів.

За словами Білла Гейтса ця "найбільша помилка" коштувала йому та компанії Microsoft 400 мільярдів доларів.

Станом на 2024 рік у світі налічується понад 3,3 мільярда користувачів операційної системи Android, що відповідає 71% світового ринку мобільних операційних систем.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найважливішу технологічну компанію, про яку ви ніколи не чули.

Також "Коментарі" писали, що статок Білла Гейтса та ще чотирьох найбагатших людей світу майже досяг позначки у трильйон доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини