Головна Новини Бізнес фінанси Біткоїн встановив новий історичний рекорд: вартість вражає
commentss НОВИНИ Всі новини

Біткоїн встановив новий історичний рекорд: вартість вражає

Вперше в історії вартість криптовалюти перевищила 58 тисяч доларів

21 лютого 2021, 23:01 comments12759
Поділіться публікацією:

Найпопулярніша криптовалюта біткоїн встановила черговий історичний рекорд вартості. Вартість цифрової валюти вперше перевищила 58 тисяч доларів. Про це повідомляє "РБК-Україна", посилаючись на дані ресурсу Coindesk.

Біткоїн встановив новий історичний рекорд: вартість вражає

Біткоїн встановив новий історичний рекорд - фото з відкритих джерел

За даними видання, біткоїн різко почав рухатися в другій половині грудня 2020 року. 16 грудня криптовалюта оновила історичний максимум у 20 тисяч доларів, який тримався з 2017 року. З тих пір ціна криптовалюти стрімко зростає. Відомо, що в цілому за місяць її вартість зросла на більш, ніж 60%.

Нагадаємо, що в нашому матеріалі ми розповідали, що незважаючи на небувалу популярність біткоїну, представники інвестиційного банку Goldman Sachs вважають, що висока волатильність криптовалюти не дозволяє їй стати платіжним засобом і робить непридатною для зберігання грошей. У той же час засновник Tesla Ілон Маск дотримується протилежної точки зору, вважаючи, що у популярної криптовалюти є всі шанси бути визнаною у світі традиційних фінансів.

Інтернет-видання "Коментарі" також писало, що оскільки світ давно вже шукає альтернативу долару як світовій резервній валюті, розвиток криптовалюти, яку зараз поступово починають асоціювати саме з такою альтернативою, буде йти і далі. Так вважає експерт Української фабрики думки Юрій Гаврилечко. Що ж стосується "легалізації", то криптовалюти і так легальні в Україні, оскільки немає ніяких законів, що регламентують їх використання. Може йтися хіба що про врегулювання / встановлення правил її використання. І ось цей процес, впевнений експерт, в найближчі пару років оформиться в відповідний законопроект.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини