Головна Новини Бізнес фінанси Біткоіни став офіційним платіжним засобом Сальвадора
commentss НОВИНИ Всі новини

Біткоіни став офіційним платіжним засобом Сальвадора

Всі громадяни Сальвадору відтепер мають можливість безкоштовно завантажити спеціальний гаманець для криптовалюта Chivo

8 вересня 2021, 04:50
Поділіться публікацією:

7 вересня криптовалюта біткоїн стала офіційним платіжним засобом на території Сальвадору. Тепер люди можуть розраховуватися біткоінами за товари і послуги. Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Біткоіни став офіційним платіжним засобом Сальвадора

Біткоіни (фото з відкритих джерел)

Всі громадяни Сальвадору відтепер мають можливість безкоштовно завантажити спеціальний гаманець для криптовалюти Chivo. У кожного на рахунку автоматично є по 30 доларів в біткоїн.

Уряд створив спеціальний фонд для обміну біткоїн на долари. На рахунку є 400 біткоіни (21 млн доларів). Також в країні встановили 200 банкоматів для зняття біткоїн в доларовому еквіваленті і скасували комісію за обмін.

У перспективі планується розширити мережу банкоматів до 1,5 тисячі. Президент Сальвадору Найіб Букел заявив, що легалізація біткоіни допоможе громадянам країни здійснювати перекази своїм родинам, які живуть за кордоном.На сьогодні в Сальвадорі основна валюта — долар. Економіка залежить від зарубіжних переказів громадян. Це п'ята частина ВВП або $ 6 млрд. Важливо, що у 70% населення Сальвадора немає банківської рахунків, оскільки вони працюють в неформальній економічній зоні.

Нагадаємо, курс відомої криптовалюти — біткоїн після різкого спаду знову пішов вгору. Деякі аналітики пов'язують це з тим, що з 7 вересня ця криптовалюта стає законною платіжною одиницею в Сальвадорі, — повідомляє провайдер фінансової інформації, американська компанія "Bloomberg". У соцмережах по всьому світу сьогодні стартував своєрідний флешмоб з придбання біткоіни на невеликі грошові суми, в знак солідарності з Сальвадором, де не побоялися зробити біткоіни платіжною валютою на рівних правах з американським доларом. Відзначимо, що станом на ранок 7 вересня за один біткоіни дають 52 тис. 602 долара США, в той час, як ще тиждень тому вартість цієї криптовалюта становила менш ніж 47 тис. Доларів за одну віртуальну монету.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини